Back to top

Talent juvenil al X Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

Arrenca aquest dimecres la desena edició. La final tindrà lloc el divendres 25 de març a les 18:00 h al Teatre Fortuny

La cinquantena de joves de diferents nacionalitats, d'entre 16 i 21 anys, que participen en l'edició d'enguany, han viscut aquest dimecres una prova de clàssic, un taller de dansa contemporània i una primera eliminatòria. S'han inscrit al certamen 42 noies i 8 nois, un rècord històric del concurs.
 
La coordinadora artística del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, Cristina Denciola, assegura que l'alumnat que hi balla ho fa amb molta il·lusió, després de dos anys en pandèmia. A més, la professora de dansa clàssica del Conservatori de Múrcia, Elvira Santamaría, detalla que la participació en el concurs és, per als ballarins i ballarines, una manera de sortir del dia a dia i veure món i altres alumnes amb les mateixes inquietuds.

 
La Generalitat de Catalunya oferirà el primer premi dotat de 5.000 euros, la Diputació de Tarragona serà l'encarregada d'atorgar-ne el segon, d'un import econòmic total de 2.000 euros, mentre que l'Ajuntament de Reus concedirà 1.000 euros al tercer premiat o premiada.

Finals i semifinals

Aquest dijous es tornaran a celebrar dues classes per als alumnes i una última eliminatòria prèvia a la semifinal. El dijous a les 18:00 h es viurà la semifinal del certamen, i el divendres 25 de març, a la mateixa hora, s'obriran les portes del Fortuny per gaudir de la final, a la qual, en principi, arribaran uns 10 alumnes.

Paraules clau:

Notícies relacionades