Back to top

El tall de subministrament d'aigua a Botarell, en procés

Durant el cap de setmana es valorarà el fet de continuar amb les restriccions.

Fa gairebé un mes, l'Ajuntament de Botarell va demanar cautela pel que fa al consum d'aigua per la situació de sequera actual: les captacions d'aigua i els recursos hídrics estan minvant. Per aquesta situació, l'Ajuntament ha encetat, des del passat dimecres fins al proper diumenge, un tall del subminstrament d'aigua a la població durant les nits, des de les 01:00 h fins a les 06:00 h. Durant el cap de setmana es valorarà el fet de continuar amb les restriccions i, és possible, que el tall de subministrament es dugui a terme en altres franges horàries.

L'objectiu és que durant aquestes hores de restricció els pous del municipi millorin la seva capacitat i, així, s'asseguri el consum d'aigua durant tot el dia. El consum d'aigua a l'estiu augmenta, alhora que el nombre d'habitants al municipi durant el període estival creix.

Botarell compta amb tres captacions

Actualment, els dos dipòsits del municipi capten aigua de dos pous municipals, ubicats al barranc de Segures i al del Pinar, i de la Mina de les Farigoles, d'on el consistori en té drets d'aigua amb una mitjana de 40 hores setmanals.

Un 70% de l'aigua que es consumeix al municipi és de la mina, mentre que el 30% prové dels pous. Els dos dipòsits municipals són de 350 i 450 metres cúbics, respectivament. La cloració automàtica es realitza en un altre dipòsit de 25 metres cúbics per assegurar-ne la bona qualitat.

Al 2024, aigua del CAT a Botarell

Des de l'Ajuntament es treballa per trobar altres captacions. Fa uns mesos, Botarell ha estat beneficiari d'una subvenció, per part de l'Agència Catalana de l'Aigua, de 500.000 euros per aconseguir que l'aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) arribi al municipi a través del minitransvassament de l'Ebre. L'aigua arribarà al municipi a través de la xarxa d'aigua de Montbrió del Camp, que ja està connectat al CAT. La concessió mínima d'aigua als municipis que es beneficien del minitransvassament de l'Ebre és de 50 metres cúbics diaris.

El document està en fase de redacció i, per tant, el govern municipal valora que es pugui beneficiar d'aquesta aigua a mitjans de l'any 2024. Es preveu que la despesa final del projecte sigui d'entre 700 i 900 mil euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades