Back to top

Tallar-se els cabells per una malaltia ultrarara

El proper 15 de setembre, el Passeig Marítim de Cambrils acollirà la quarta edició de "Deixa't prendre el pèl". La recaptació d'enguany anirà destinada a l'associació ENACH.
Deixa't prendre el pèl

Per quart any consecutiu, una setantena de barbers i perruquers agafaran la pinta i les tisores per prendre el pèl a tots aquells qui ho vulguin per una bona causa. Aquesta edició de "Deixa't prendre el pèl" tindrà lloc el dia 15 de setembre de les 10 del matí a les 3 de la tarda i es destina a l'associació ENACH.

Les ENACH són un grup de malalties ultraestranyes, és a dir, que afecten d'una a tres persones cada milió d'habitants, majoritàriament a nens d'entre 2 i 12 anys. Al Baix Camp se n'han detectat tres casos, a Catalunya 18 i 70 a tot l'estat espanyol. Aquestes patologies es caracteritzen per l'acumulació de ferro al cervell que impedeix la correcta regulació dels moviments.

La recaptació de l'any passat va sobrepassar els 20.000 euros i s'espera que aquest any se superi la xifra. ENACH destinarà els diners recollits a la investigació d'aquest grup de malalties, ja que estan finançant dos projectes de recerca dins l'Estat.