Back to top

El Taller Baix Camp confecciona 3.380 cistelles Covid per a les famílies vulnerables

En aquest darrer mes l'entitat ha aconseguit confeccionar i distribuir quasi 3.400 cistelles Covid, que contenen aliments frescos i secs que provenen del Banc dels Aliments, de donacions i de la compra per part de l’Ajuntament.
taller baixcamp

Un equip format per 12 persones amb discapacitat intel·lectual del Taller Baix Camp han confeccionat i distribuït 3.380 cistelles Covid des del 29 d'abril fins al divendres 29 de maig, destinades a les famílies de Reus en situació de vulnerabilitat.

Cistelles adaptades a cada família

El Taller Baix Camp, en el marc del conveni del Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, s'encarrega de la preparació i del repartiment de les cistelles entre els punts de distribució. En concret, aquest equip ha dedicat fins ara 990 hores a fer 5 tipus diferents de cistelles en funció del nombre de membres de la unitat familiar a la qual van destinades. Es tracta d'una cistella bàsica, amb aliments frescos i secs com peix, llet, oli, pasta, verdura, fruita, pa... Uns aliments que provenen del Banc dels Aliments, de donacions i de la compra per part de l’Ajuntament.

La cistella Covid forma part del Pla de Xoc en l'àmbit alimentari que l'Ajuntament de Reus va posar en marxa el 29 d’abril per a fer front a l'important augment de la demanda d'aliments amb motiu de l'emergència social generada pel coronavirus. Un pla de xoc inclòs en el Pla de Reactivació Econòmi ca i Social de Reus, dotat amb 4,5 milions d’euros.

680 famílies incorporades al servei de repartiment d'aliments

En concret, des del 16 de març fins al 29 de maig, Serveis Socials ha incorporat al servei de repartiment d'aliments 680 famílies, que representen 2.050 persones, que se sumen a les 934 famílies que ja tenien prescrit aquest recurs abans de la pandèmia. Això suposa un augment d'un 70%, un fet que ha col·lapsat la xarxa de distribució d'aliments, i que s'ha reforçat amb aquest pla per poder continuar prestant aquest servei amb totes les garanties.

El Pla de Xoc

El Pla de Xoc és una nova planificació, liderada per la Regidoria de Benestar Social amb la col·laboració dels agents socials que forment part del Programa de Gestió Alimentaria Responsable de Reus, per garantir una alimentació saludable i segura a totes les famílies de la ciutat en situació de vulnerabilitat que ho necessiten. Entre els participants en el programa destaca la tasca logística que fa el Taller Baix Camp, encarregat de la recollida, el triatge i la distribució a les entitats socials dels aliments frescos.

Aquest nou pla té com a objectius prioritaris la recerca de nous donants d'aliments i el reforç de la Xarxa de Distribució d'Aliments, encarregada de fer la distribució del menjar, que ara s'ha vist desbordada, tant pel que fa al nombre de famílies que poden atendre com a la disponibilitat d'aliments.

Pel que fa als punts de distribució d'aliments, se n'han habilitat sis, repartits per la ciutat. L'Ajuntament ha creat un de nou i propi, que se suma als cinc punts de la Xarxa de Distribució d'Aliments. Amb aquesta excepció, s'ha decidit mantenir els punts habituals, ja que disposen dels equipaments de conservació dels aliments adients i d'un punt d'accés a Internet des d'on es gestiona la demanda d'aliment.

Totes les famílies en situació de vulnerabilitat que reben la Cistella Covid tenen la prescripció de l'equip d'atenció social de la Regidoria de Benestar Social, que utilitza l'aplicatiu informàtic eQualiment per gestionar-les, com es fa amb el Programa de Gestió Alimentària Responsable. Un sistema de gestió que permet registrar l'assistència, el comprovant de l'entrega d'aliments, l'acreditació per les famílies, evitar duplicitats, etc.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades