Back to top

Tallers per exercitar la memòria al Centre d'Alzheimer de Reus

El Centre Terapèutic per a l’Alzheimer de Reus treballa per prevenir malalties neurodegeneratives com l'alzheimer. Fa mesos que han posat en marxa tallers de memòria, dirigits a persones sanes.

El Centre Terapèutic per a l'Alzheimer de Reus ha tancat el seu primer any de vida amb 120 usuaris. Més enllà de les tasques de teràpies no farmacològiques dirigides a persones amb trastorns neurocognitius o que presenten un deteriorament cognitiu, també treballen  en la prevenció. Setmanalment duen a terme taller de memòria per tal d'exercitar la ment.

La neuropsicòloga de l'Associació Alzheimer de Reus i el Baix Camp, Blanca de la Cruz, explica que "entrenar o optimitzar les funcions cognitives és el que ens permet viure, adaptar-nos, relacionar-nos de forma eficaç, ser autònoms i tenir millor qualitat de vida".

Els tallers s'adaptaran de manera virtual

Els tallers es dirigeixen a persones sanes que, sense presentar alteracions de la memòria, tinguin una inquietud per aprendre diferents tècniques que els permeti potenciar les capacitats cognitives i l'agilitat mental.

El Centre Terapèutic per a l’Alzheimer invertirà econòmicament per convertir aquests tallers presencials en virtuals i poder mantenir les activitats si hi ha nous confinaments.

Paraules clau:

Notícies relacionades