Back to top

Tarragona, la demarcació catalana amb més atur

La taxa d'atur a la provincia se situa en un 15,34% segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

Des de l'inici de la pandèmia el país ha vist com anaven augmentant les dades de persones que es quedaven sense feia assolint les pitjors dades d'atur dels últims anys. Segons dades del Institut Nacional d'Estadística, en aquest segon trimestre del 2020 la demarcació de Tarragona ha arribat a una taxa d'atur d'un 15,34% amb prop de 60.000 parats i sent la província catalana amb unes xifres més elevades. Segons el sindicat UGT però les dades no estan actualitzades donat que el SEPE està col·lapsat i tot plegat es veurà reflectit en les dades del tercer trimestre.

Ena quests entit, Joan Llort, secretari general de l'UGT a Tarragona ha explicat que per aquest motiu "malauradament veurem augmentar aquestes dades" en els propers mesos.

Flexibilitzar els ERTOS, una de les solucions

Pel que fa a les persones que se'ls hi va aplicar un ERTO, prop del 60% ja han recuperat la seva feina en la seva totalitat però molts dels expedients que segueixen oberts s'hauran d'allargar per tal d'aplicar mecanismes de subsistència per a moltes famílies, moltes d'elles dedicades al sector serveis i al turisme, una de les activitats principals a la demarcació.

En aquets sentit, des de PIMEC Tarragona han apuntat que flexibilitzar els ERTOS és una de les mesures per tal de fer front a la crisi generada per la covid19. Ena quest sentit, Gemma Gasulla, secretaria teritorial de PIMEC Tarragona ha apuntat que "l'economia no es recuperarà fin que no es reactivi el teixit productiu".

 

Paraules clau:

Notícies relacionades