Back to top

Tarragona, la demarcació catalana amb més atur per tercer trimestre consecutiu

El 2013 comença amb una nova dada rècord molt negativa al mercat de treball: un atur que s’enfila fins a les més de 900 MIL persones a Catalunya. Segons les dades de l’Enquesta de Població Activa, el primer trimestre de l’any Tarragona és la demarcació que registra un percentatge més alt de desocupats de Catalunya, amb més de 17MIL aturats més.

 

Per tercer trimestre consecutiu, Tarragona és la demarcació que acumula un percentatge d’aturats més alt de tot Catalunya. L’atur ha augmentat en més de 17MIL persones i ha fixat una taxa de gairebé un 29%, segons l’última Enquesta de Població Activa, que ha publicat aquest dijous l’Institut d’Estadistica Espanyol. El nombre de desocupats supera els 120MIL, el que representa un augment de 23.500 aturats més que ara fa un any. Per sexes la taxa d’atur entre els homes continua sent més alta, amb 67MIL desocupats, en comparació a les més de 54MIL dones de la demarcació que actualment no tenen feina.

 

Al conjunt de Catalunya el nombre de desocupats s’ha incrementat en 17MIL 100 persones, deixant les xifres d’atur en més de 900MIL desocupats. Pel que fa a l’Estat Espanyol la dada supera ja els 6 milions d’aturats, amb una taxa que s’alça fins a un nou màxim històric, 27,16%.