12:30 - 10 octubre 2017
Cambrils al Plat
Tàrtar de tonyina | Cambrils al plat
Avui us proposem un plat fresc amb un producte molt preuat arreu del món i ben popular a casa nostra: la tonyina vermella. La prepararem en cru, una de les millors maneres de gaudir del seu sabor.

EL RESTAURANT: DENVER
El Llorenç Blasco és el propietari del restaurant Denver i del xiringuito amb el mateix nom situat a la platja del Regueral. Tant en un com en l’altre, hi menjareu d’allò més bé i hi trobareu plats com el d’avui: una proposta fresca de colors espectaculars.
El Ximo Rodríguez és professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils i ha treballat molts anys com a cap de sala, per això d’steak tartar n’ha fet molts però de peix, avui s’estrena.No us perdeu el resultat: un tàrtar de tonyina amb mango i maduixes, espectacular!
LA RECEPTA: TÀRTAR DE TONYINA
Ingredients:
- 200 g de llom de tonyina
- 50 g de mango
- 50 g de maduixes
- Oli d’oliva
- Escates de sal
- Sal fina
- Vinagre de Fòrum
- Micro cebes
- Esferes d’oli
- Caviar de plàncton
- Oliva negra liofilitzada
Instruccions:
- Talleu la tonyina a daus i poseu-la a la base del motlle.
- A continuació, talleu el mango també a daus i poseu-lo dins del mateix motlle, per sobre de la tonyina.
- Feu el mateix amb les maduixes i la ceba.
- Finalment, feu una vinagreta amb la sal fina, l’oli i el vinagre.
- Desemmotlleu i afegiu-hi la vinagreta.
- Acabeu de decorar el plat amb les esferes d’oli, el caviar de plàncton i l’oliva negra liofilitzada. Si no teniu aquests ingredients, podeu posar-hi unes fulles de menta i olives negres normals, picades ben petites.
