Back to top

Un tast de vins per a professionals enceta la Reus Viu el Vi

La Fira Reus Viu el Vi ja ha començat a escalfar motors. Ho ha fet aquest matí amb un tast per a professionals que ha rebut la visita de més de 200 experts. És la primera vegada que la Cambra de Comerç organitza un esdeveniment d'aquestes característiques i, el cert, és que tant restauradors com cellers han valorat molt positivament la proposta.
tast vins professional

Aquesta és la imatge que presentava aquest matí la Llotja de Reus i que ha servit de preludi de la Fira Reus Viu el Vi que es tornarà a instal·lar a Reus a partir d'aquest divendres. Els cellers exposaven els seus productes i els restauradors i distribuïdors aprofitaven per conèixer noves varietats. Era l'objectiu d'aquest primer Tast de Vins Professional que organitza la Cambra de Comerç de Reus i ha tingut molt bona acollida.

"Ha vingut força gent durant tot el matí, alguns ja els coneixíem i, als que no, els hi hem pogut explicar quin tipus de producte elaborem", explica el responsable de Cingles Blaus, Maigí Baiget. Segons concreta Adam Albert, del Celler Adernats, aquest tast no serveix per tancar la venda final sinó per fer un primer contacte amb el client: "és l'excusa perfecta per conèixer gent i a partir d'aquí visitar-lo pròximament al seu establiment i, aleshores sí, fer la venda final".

D'entre els 200 professionals que s'han acostat a la llotja hi havia perfils de tot tipus: restauradors, distribuïdors, estudiants i periodistes. La majoria asseguren que han agafat noves idees i que els servirà per ampliar la seva carta de vins amb producte 100% local.

"Tarragona és la demarcació que té més DO de tot l'estat, en canvi, la cultura del vi no està prou consolidada i per això aquest tipus d'actes són importants" explica el responsable de la botiga de vins Oranget, Xavi Molest, mentre exclama que "és una pena que el 80% del que es produeix a casa no es quedi aquí". Precisament, la sommelier polonesa Magena Tziuk, ha passat per la Llotja per torbar vins per exportar al seu país, "ja fa un any que visc a Falset i m'encanten els vins de la DO Montsant, el Priorat i la Terra Alta, avui he vingut per conèixer nous cellers".

En total han estat 17 els cellers que han participat en el tast. A la Reus Viu el Vi d'aquest cap de setmana n'hi haurà 32.

Paraules clau: