Back to top

El Teatre Bartrina de Reus acollirà el nou cicle Prosceni

Un cicle de 5 converses impulsat per la Fundació Reddis sobre la trajectòria de destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques

El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i la presidenta de la Fundació Privada Reddis, Carme Buixeda, han presentat aquest matí el projecte PROSCENI REDDIS BARTRINA, converses amb creadors, juntament amb el coordinador del projecte Xavier Filella.

Es tracta d’un cicle de 5 converses sobre la trajectòria de destacats creadors i artistes del món de les arts escèniques: cinema, teatre, dansa, música... que tinguin un abast nacional i estiguin relacionats d’alguna manera amb la ciutat o alguna de les seves institucions o entitats, i conduïdes per un especialista o coneixedor de la trajectòria del convidat.

Aquest primer cicle porta el subtítol de “trajectòries”, ja que es tracta de personalitats de llarga durada amb molts reconeixements: el dissenyador de so i tècnic de postproducció de cinema Oriol Tarragó, el director teatral Lluís Pasqual, l’actor Jordi Bosch, la ballarina i coreògrafa Jone San Martín i, finalment, el pianista i director d’orquestra Miquel Ortega seran els 5 artistes que formaran part d’aquest projecte.

Actes gratuïts

Les converses es realitzaran entre els mesos de setembre de 2021 i abril de 2022 i seran gratuïtes i obertes a tots els públics.

La voluntat de la Fundació Reddis és que aquest projecte esdevingui una programació regular de la Fundació, de manera que es pugui realitzar un cicle cada any portant més personalitats vinculades a les arts escèniques, la música, el cinema, entre d’altres.

Per la seva banda, des de la regidoria de Cultura i Política Lingüística s'ha remarcat que es tracta d'una nova proposta que afegeix més activitat cultural a la ciutat.

Amb aquest projecte, la Fundació Privada Reddis vol donar el seu suport a la cultura fent un pas endavant i potenciant, així, projectes de producció pròpia buscant complicitats amb altres entitats i institucions de la ciutat que s’hi vulguin adherir. Per aquesta primera edició compta amb les complicitats de l’Escola de Cinema de Reus, el Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri, l’Associació de Concerts de Reus i el Teatre Bartrina.

Paraules clau:

Notícies relacionades