Back to top

El Teatre Fortuny protagonitza una obra d'altruisme i solidaritat

La Marató de Donació de Sang arriba a l'equador de la jornada. Des de les 9 del matí, el degoteig de donants que arribava al Teatre Fortuny per fer la seva donació ha estat constant. L'objectiu d'enguany és superar les xifres de l'any passat i arribar a les 900 donacions, un repte que pel que portem de jornada es veu factible.
L'objectiu d'enguany és superar les xifres de l'any passat

Una obra d'altruisme i solidaritat. Això és el que viu avui durant tot el dia el Teatre Fortuny de Reus. Des de les 9 del matí, centenars de donants s'han desplaçat fins a la plaça del Prim per ser els primers en fer la seva donació de sang aprofitant aquesta marató. La majoria d'ells, però, no és la primera vegada que ho fan i recalquen la importància d'aquest petit gest. "L'any que ve segurament hi tornaré, perquè ja hem agafat la rutina de venir a cada marató i ho veiem molt bé, perquè és una cosa molt necessària", explica la donant Jordina Ballesté. "Crec que és molt necessari que augmenti la gent que dóna sang, i penso que les noves generacions estan més conscienciades amb la causa", diu Enric Bertó. "Des que tinc 18 anys que sóc donant perquè els meus avis necessitaven transfusions i tota la família ens hi vam implicar", remarca Eduard Montané.

L'objectiu de la marató d'enguany és superar les 800 donacions de l'any passat i arribar a les 900. Unes xifres que ajudarien a minimitzar la manca de sang que hi ha actualment. "Per estar tranquils ens agrada ser al voltant dels 11-12 dies de reserva, però estem sobre els 6, de manera que les xifres són molt baixes. Esperem que amb aquesta marató aconseguim un increment per patir menys", reconeix la coordinadora del Banc de Sang i Teixits al Camp de Tarragona, Núria Vilanova.     

Encara que el moviment no s'ha aturat en cap moment i les valoracions en l'equador de la jornada són molt positives, s'espera un gran augment d'aquestes xifres a la tarda. "A primera hora sempre és una mica més fluix, però la gent va venint i de cara al migdia i la tarda s'anima molt més", afegeix la presidenta de l'Associació de Donants de Sang del Baix Camp, Mari Boqué.

El Teatre Fortuny seguirà a disposició de les donacions fins a les 9 del vespre. En total, 12 hores ininterrompudes que esperen recaptar una gran quantitat de sang i ser un exemple, així, de solidaritat i altruisme.

Paraules clau: