Back to top

El TEBAC tornarà Reus a la caça de bruixes de 1548

La representació es farà a la plaça del Castell dissabte i diumenge. El text, basat en fets històrics, barreja humor negre i crítica social contra la misogínia.
Una imatge de la presentació de l'obra

El Teatre Estable del Baix Camp estrena la seva darrera producció aquest cap de setmana. La Comèdia dels Dimonis de Miquel Johan relatarà, amb humor negre i crítica social contra la misogínia, la caça de bruixes que va haver-hi a la capital del Baix Camp el 1548. L'autor i director de l'obra, Miquel Johan, explica que 'ha estat una experiència meravellosa dedicar tot un mes d'investigació històrica dels fets, a buscar un vocabulari adient, a trobar-me i formar part d'aquest món del 1548 reusenc'. El fet, que està documentat, té com un dels protagonistes Joan Malet, que després d'haver treballat a Valls i Alcover, se'l va contractar a Reus com a endevinaire o saludador.

La seva feina era passejar-se de nit per la vila, que havia tancat les muralles i fet sortir el veïnat al carrer. Anava senyalant aquella persona sospitosa de treballar per al diable, generalment dones, que eren torturades, penjades, esquarterades i llençades fora muralla si els prohoms de l'època les trobaven culpables. Per al TEBAC la representació suposa fer un pas més en la seva tradició de teatre de carrer. La presidenta del TEBAC, Yvonne Márquez, afirma que 'tenim la il·lusió que pugui tenir continuïtat perquè el tema s'ho mereix; hem fet actuacions de carrer, hem fet animació de carrer, però com el que demà presentarem és la primera vegada'. La Comèdia dels Dimonis es representarà a la plaça del Castell, al peu mateix de la Prioral de Sant Pere en tres passis. Serà dissabte a les 8 del vespre i diumenge a les 12 del migdia i a les 7 de la tarda que Reus tornarà al segle XVI.