Back to top

'Teixim sororitat' per lluitar contra la violència masclista

Comerç Solidari Reus ha organitzat, un any més, la festa en el marc del 25-N, jornada en què se celebra el Dia Internacional contra les violències masclistes.

Com ja és tradició, l'agrupació d'emprenedores Comerç Solidari Reus impulsa la Festa Lila en el marc del 25N, el Dia Internacional contra les violències masclistes. Enguany, els actes es concentren entre els dies 24 i 25 de novembre. En concret, dijous dia 24 es projectarà al Casal de les Dones el projecte 'Hilos de Sororitat'. Es tracta d'un film que narra la trajectòria i el projecte de les 'Madejas contra la violència sexista', un projecte col·lectiu nascut l'any 2014 al País Basc i que és l'associació convidada enguany per a donar visibilitat i ajudar econòmicament amb tots els beneficis obtinguts. 

I el dia 25 de novembre, la Plaça de la Farinera acollirà la cinquena Festa Lila. A partir de les 21 hores, hi haurà diverses actuacions musicals i teatrals de la Coral Comerç Solidari Reus, Maria Bravo i Neus Ceballos, la Vulnerable, Lynne Martin i DJ Titi, amb servei de barra i menjar. 

Manta solidària

La Festa Lila conclourà amb el sorteig de les 6 cistelles amb productes de comerços reusencs, i que inclouran la manta solidària que el col·lectiu ha teixit en la seva cosida popular. Sota el lema 'Teixim sororitat', l'acte benèfic per recaptar fons pel Dia Internacional contra la violència masclista d'enguany ha estat la cosida d'una manta solidària.

cosida solidaria 2.jpeg

El col·lectiu Comerç Solidari Reus ha convidat aquest dimecres al vespre a l'antiga botiga de la Casa Navàs a les persones que volguessin a participar d'una manta col·lectiva mitjançant la confecció de quadradets de ganxet de 10x10. De fet, la recollida de material va ser tot un èxit i la col·laboració en aquesta ocasió també ha estat molt notable.

La manta té unes mides de gairebé dos metres per dos metres i tot el material que sobri se'ls hi donarà a les dones d'ARSU, l'Associació Reus Som Útils, pels seus projectes de costura.

cosida solidària.jpeg

Així doncs, el dia de la Festa Lila es farà un sorteig de la manta. Per participar-hi, les butlletes es poden adquirir tan de manera online com en els diferents comerços adherits per un preu de dos euros. A més, a part d'aquesta manta, s'han organitzat unes cistelles solidàries, fetes amb productes de proximitat de col·laboradors i botigues de Reus que també se sortejaran el mateix dia.

Paraules clau:

Notícies relacionades