Back to top

El temporal Gloria dóna una treva deixant múltiples desperfectes

Els treballadors i veïns de l'avinguda Diputació de Cambrils, entre els més afectats pels aiguats.

Els carrers pròxims a la platja han quedat totalment inundats a causa de la forta pluja. Fotografia: Ariadna Escoda

L'avinguda Diputació de Cambrils s'ha convertit en alguns passatges en una piscina a l'aire lliure. És l'aspecte que ofereix després dels aiguats que s'han registrat a la comarca aquest dimarts a la tarda.

El temporal Gloria s'ha deixat notar al territori i en el cas del litoral tarragoní, són nombroses les inundacions registrades. Molts encuriosits han sortit al carrer per intentar fer-se una idea dels desperfectes ocasionats pel mal temps. Les bombes d'aigua no descansen mentre la tempesta dóna una treva abans de nous aiguats, que s'esperen per aquesta tarda. Els apartaments i negocis propers a primera línia han vist en pròpia pell com la mar entrava dins a casa. La paciència i la impotència impera entre els treballadors que tenen botigues properes a la platja.

Cambrils - Imatge Ajuntament de Cambrils
Cambrils - Imatge Ajuntament de Cambrils

És el cas per exemple d'Ian Looney, propietari del bar Popeye's, qui avui s'ha despertat amb aigua dins al local, arribant a pujar fins a vint centímetres. Tot i que encara no ha trucat a l'assegurança per valorar els danys, es mostra esperançat per recuperar la normalitat el més aviat possible. Situació similar a la d'Oriol Ortoneda, propietari del Forn Sant Salvador, que ha vist com el negoci era engolit per la mar. De fet, en el seu cas, la sorra ha arribat a entrar dins les seves instal·lacions. Davant de la previsió de noves pluges per aquest dimecres a la tarda, es mostra resignat, ja que insisteix que fins que no s'acabi el temporal no podran posar-se mans a l'obra per intentar tornar a la rutina. 

Altres veïns de la zona reconeixen que aquest és un problema crònic a l'avinguda Diputació. Tot plegat però, s'ha vist agreujat a causa de la llevantada. La Maite Jorba, que viu a la zona, assegura que el problema rau en la impossibilitat de desembossar les clavegueres i que la mar, enfadada, ha decidit entrar a casa dels vilatans. En René Capdevila, també resident de Vilafortuny, apunta que fins que no s'acabi l'episodi de pluges no es podrà buscar una solució, que a dia d'avui, els veïns de la zona demanen a crits. 

Cambrils - Imatge Ajuntament de Cambrils

En el cas de Cambrils, la Policia Local i l'Ajuntament han mantingut tallades, des d'aquest passat dilluns, els accessos al Port, dels parcs del Pecador i Pinaret, així com diverses vies urbanes. Malgrat aquesta situació, encara avui s'han pogut veure imprudents intentant travessar sense èxit les vies inundades. Un fet que pot repercutir als conductors amb multes econòmiques de fins a 200 euros. 

El pla INUNCAT passa a fase d'Emergència

Un fort temporal que ha provocat que Protecció Civil ja hagi passat aquest matí el pla INUNCAT a fase d'Emergència. Tot i que s'han aturat les pluges es recomana màxima precaució al país, tenint en compte que els ruixats es reactivaran avui a la tarda. Segons el Servei meteorològic de Catalunya, l’arribada d'aquest nou episodi de pluges entrarà pel litoral i s’estendrà fins al nord-est de Catalunya.

Aquestes precipitacions es trobaran un territori que ja acumula molta aigua i ha començat a patir desbordaments dels rius. Per aquest motiu, Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades