Back to top

Tensió al ple de Cambrils per les retribucions de l'oposició

El Nou Moviment Ciutadà d'Oliver Klein assegura que el nou govern intenta coartar la seva capacitat de fer oposició: els regidors que no formen part del govern ja no podran tenir dedicació parcial i només cobraran per assistències. Des del govern de Cambrils asseguren que només se segueixen criteris jurídics dels tècnics del consistori.

Després dels resultats de les passades eleccions municipals i de l'anunci del pacte de govern del PSC, Esquerra, Junts i EnComú-Podem per governar Cambrils els pròxims quatre anys, s'esperava un mandat tens. I així ha començat. Aquest dilluns s'ha celebrat el ple per aprovar el nou cartipàs municipal i el Nou Moviment Ciutadà d'Oliver Klein ja ha aixecat el crit al cel pel canvi que ha aprovat el nou govern pel que fa a les retribucions dels regidors de l'oposició.

Fins ara, els regidors que no estaven al govern podien escollir a quin règim de retribució s'acollien i, habitualment, molts d'ells ho feien en dedicació parcial, percebent poc més de dotze mil euros anuals.

Ara, tret dels portaveus de cada grup municipal, la resta cobraran per assistències a plenaris, comissions o junta de portaveus, el que segons Klein afecta directament, com a partit a l'oposició i amb més representació al plenari, a la capacitat de fer oposició del Nou Moviment Ciutadà en rebre menys recursos econòmics.

En ser un grup municipal de sis regidors, cada regidor assistirà a moltes menys comissions informatives del que ho faran els regidors de PP i VOX, amb dos representants cadascun i un d'ells amb la retribució parcial de portaveu.

L'alcalde, Alfredo Clúa, argumenta que la decisió s'ha pres seguint els criteris jurídics que han establert els tècnics del consistori i que els portaveus continuaran mantenint aquesta dedicació parcial.

Cinc dedicacions totals

A diferència del govern anterior, aquests pròxims quatre anys l'executiu cambrilenc comptarà amb cinc dedicacions exclusives: la de l'alcalde i portaveu del PSC, Alfredo Clúa, i la dels regidors Camí Mendoza, Enric Daza, Jordi Barberà i Gemma Balanyà.

Paraules clau:

Notícies relacionades