Back to top

Tensió i escridassades entre antifeixistes i Vox en un acte polític a Reus

Unes 200 persones s'han concentrat a la plaça de la Llibertat de Reus en contra un míting de Vox. Una estona abans el desplegament policial ha frenat enfrontaments entre els antifeixistes i els membres de l'extrema dreta, que havien programat una passejada per la capital del Baix Camp.

Al voltant de les 12 del migdia la comitiva de Vox, encapçalada pel secretari general del partit Javier Ortega-Smith, ha arribat a la plaça de la Llibertat on els esperaven una cinquantena d'antifeixistes que els han escridassat. La tensió ha anat creixent mentre un cordó policial, que ha acompanyat tota l'estona els membres de Vox durant una passejada de campanya per Reus, ha impedit que els dos col·lectius es trobessin. Tot i així, no han pogut evitar alguns punts on la proximitat entre uns i altres ha provocat crispació, alguna empenta i, fins i tot, el llançament d'algun ou contra els membres del partit polític.

Acte polític de Vox

Un cop a la plaça de la Llibertat, i continuant amb un gran desplegament policial, els membres de Vox, una cinquantena, han dut a terme el míting polític, mentre que unes 200 persones, concentrades a la plaça, han continuat cridant consignes antifeixistes i protestant per la presència del partit d'extrema dreta. Entre el col·lectiu antifeixista s'hi han pogut veure cares conegudes de membres de partits polítics de Podem o de la CUP.

En acabar l'acte polític, i un cop els dirigents de Vox han marxat enmig de mesures de seguretat, els concentrats s'han desplaçat cap a la comissaria de la Policia Nacional on han continuat la mobilització una estona més.

En Comú Podem Reus denuncia a Vox per saltar-se les normes Covid

La passejada dels membres de Vox pels carrers de Reus ha fet saltar les alarmes en la coalició En Comú Podem Reus, que ha denunciat la formació a la junta electoral de la zona per saltar-se les normes covid de la campanya electoral. Asseguren que la normativa electoral només permet fer actes estàtics i sense interacturar amb els ciutadans ni tenir contacte físic entre els simpatitzants, fets que ha incomplert reiteradament la comitiva d'extrema dreta.

Paraules clau:

Notícies relacionades