Back to top

Tensió entre independentistes i unionistes a la manifestació de Salou

Més de mig miler de persones s'han manifestat aquest dissabte a Salou per reclamar la llibertat dels presos independentistes i que es faci efectiva la república. A la marxa s'hi han afegit un centenar d'unionistes, fet que ha provocat moments de tensió entre uns i altres.
passejada per la república a Salou

Una pancarta amb el lema "Welcome to the Catalan Republic" ha encapçalat la manifestació independentista que ha recorregut el passeig Jaume I de Salou. Durant la marxa, s'han cridat consignes en favor dels presos polítics i de la república, i s'han cantat algunes cançons reivindicatives.

La "Passejada per la República", però, també ha viscut moments de tensió, i és que desenes de persones d'ideologia contrària s'han anat afegint a la concentració mentre un cordó policial els separava dels independentistes. La crispació i escridassades entre uns i altres ha acabat sense més incidents. L'acte ha finalitzat amb la lectura d'un manifest i el cant dels Segadors. Segons un dels portaveus de la plataforma Democràcia per la Llibertat de Cambrils, Salou i Vila-seca, Antoni Ros, "estic content perquè hem acabat l'acte i hem aconseguit que es mantingués, tot i els esforços d'alguns, com un acte pacífic. Hi han hagut intents que això deixés de ser-ho, i ens hem mantingut, i jo agraeixo a tothom el seu civisme, i tal com heu pogut veure, la manifestació, la passejada, ha transcorregut dins un ordre, com sempre fem les coses, festiu, lúdic, cantant...".

La convocatòria de l'acte ve ja precedida de polèmica. L'alcalde de la població, Pere Granados, es va mostrar contrari a què la Generalitat autoritzés la manifestació en un lloc de gran afluència turística, sense tenir en compte l'acord que havia pres anteriorment la Junta de Portaveus municipal d'allunyar els actes de caire polític dels focus turístics.

Es dóna la circumstància que Granados va encapçalar la llista de CiU en les passades eleccions municipals, després que el seu partit, Ferran Units per Salou, arribés a un acord amb la coalició.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades