Back to top

Tercers pressupostos en solitari de l'equip de govern

Els grups de l'oposició han justificat la seva posició contrària criticant l'excés del document pel que fa als ingressos previstos i el seu enfocament en el pagament de deute.
Un instant del ple, en què l'alcaldessa ha reunit els portaveus de manera improvisada

Per la via del vot de govern. Tot indica que els pressupostos de Cambrils pel 2018 tornaran a tirar endavant amb l'únic vot favorable de l'equip de govern, després que ja s'hagi escenificat així durant l'aprovació inicial, que s'ha inclòs a l'ordre del dia de la feixuga sessió plenària d'aquest novembre. Una tendència que s'ha repetit any rere any des que va començar aquest mandat al 2015.

"Si un pressupost és un reflex de les polítiques que un govern vol impulsar aquest és el del seu fracàs"

Tots els grups de l'oposició han votat en contra del document, a excepció dels quatre regidors no adscrits que s'han abstingut. L'Assemblea de Cambrils ha titllat el document d' "ultraliberal" i ha acusat l'equip de govern de no fer autocrítica respecte els anys anteriors. "No podem entendre que després de dos anys tot l'argument sigui que han estat responsables perquè han pagat deute", ha assenyalat el portaveu de la formació assembleària, Iván Sanz.

El Partit Popular ha manifestat que veu la proposta dels ingressos d'excessivament optimista. "Si un pressupost és un reflex de les polítiques que un govern vol impulsar aquest és el del seu fracàs", ha valorat el portaveu dels populars, David Chatelain.

Per la seva part, el grup de Ciutadans ha lamentat que el capítol d'inversions no s'hagi presentat conjuntament amb la resta del document i que s'anunciï més endavant mitjançant una modificació de crèdit. "Durant l'any passat van modificar un 25% del pressupost, per un valor total de més de deu milions d'euros", ha exposat el portaveu del partit taronja, Imanol Rico.

Per últim, el Nou Moviment Ciutadà ha reiterat en considerar l'actitud de l'equip de govern com a continuista i ha anunciat que presentarà al·legacions. "La situació econòmica d'avui no és la mateixa que fa vuit anys i els arguments han de canviar", ha demanat el portaveu dels municipalistes, Oliver Klein.

"De tot el que paguem al banc, aquest diners els podem destinar després a despesa corrent"

El pagament del deute també ha estat un dels retrets que l'oposició ha dirigit a l'equip de govern, que s'ha defensat manifestant que aquestes accions permeten alliberar romanents que després es reinverteixen al municipi. "De tot el que paguem al banc, aquest diners els podem destinar després a despesa corrent", ha insistit el regidor d'Hisenda cambrilenc, Jaume Gila.

La part ideològica tampoc a faltat en aquesta sessió plenària. Durant el torn de precs i preguntes el grup del PP ha preguntat si s'expulsarà el PSC de l'equip de govern però l'alcaldessa no ha respòs. Poc després, els populars han tornat a demanar la seva dimissió, en aquest cas arran de la presència d'una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics a la façana de l'Ajuntament, afirmant que "ha deixat de representar a tota la ciutadania".

Paraules clau:

Notícies relacionades