Back to top

Teresa Pallarès: 'Anem tard en la transició energètica'

La delegada del Govern al Camp de Tarragona ha estat entrevistada aquest dimecres al Notícies de Canal Reus.

Al bell mig d'una onada de calor, el que més vindria de gust seria obrir l'aire condicionat per garantir l'autoprotecció que ens demanen les autoritats... el problema és que aquests dies la factura de la llum torna superar rècords històrics. Si aquest dimarts es va arribar a pagar 120€/MWh, aquest dimecres a la nit se superaran els 125. Una xifra escandalosa tenint en compte, precisament, que ens trobem davant l'onada de calor més important dels darrers 20 anys. 

Teresa Pallarès, la delegada del Govern al Camp de Tarragona, en una entrevista a Canal Reus, admet que 'anem tard en la transició energètica" i advoca per socialitzar la producció i estalviar costos. "Hem de lluitar contra els oligopolis que després són els que marquen aquests preus de la llum tan desorbitats", assegura. 

I tot plegat també amb el debat de la línia de molt alta tensió que ha de creuar el territori sobre la taula. Pallarès insinua que no li agrada el projecte i defensa que "ens hem d'acostumar a veure molins que ens permetin generar aquí l'energia, i això és un extrem que en cap cas està renyit amb un document que preservi els espais naturals". 

Reus i el gran repte de la mobilitat

Pallarès, que també és regidora a l'Ajuntament de Reus, considera que la ciutat té el repte de millorar la mobilitat. "Hem avançat amb la nova estació interurbana d'autobusos i ara cal fer-ho en altres escenaris", assegura, com la intermodalitat i el tramvia lleuger que s'ha de construir al Camp de Tarragona els pròxims anys. 

Paraules clau:

Notícies relacionades