Back to top

Teresa Pallarès, número dos de Junts per Catalunya

Es tracta de la llista impulsada pel PDeCAT, que a Tarragona compta amb un militant d'ERC de número 1. El reusenc Xavier Milian liderarà la llista de la CUP a Tarragona. Andreu Martín substitueix Raimon Ferrer a la proposta del PSC.
Teresa Pallarès en una imatge d'arxiu

Teresa Pallarès ocuparà la segona plaça a la llista impulsada pel PDeCAT sota el nom de Junts per Catalunya. Pallarès va ser portaveu del PSC a l'Ajuntament i subdelegada del Govern espanyol a la demarcació amb el PSOE. Compartirà candidatura amb un militant d'Esquerra Republicana, Eusebi Campdepadrós, que encapçala aquesta proposta electoral. Campdepadrós forma part del cos jurídic de l'Ajuntament reusenc i, el PSC ha demanar a l'alcalde, Carles Pellicer, que deixi de representar els interessos del consistori o d'anteriors regidors. El primer militant del PDeCAT que hi figura és l'alcalde de Valls, Albert Batet, en tercera posició.

Pel que fa a Esquerra Republicana, ja es va conèixer a principis de setmana que la tinent d'alcalde de Reus i presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, ocuparà el segon lloc per darrere del delegat de la Generalitat aquesta legislatura, Òscar Pèris. Darrere seu repeteix Lluís Salvadó, el secretari d'Hisenda detingut en l'operatiu del passat setembre contra el referèndum. El Partit Popular també va donar a conèixer la seva llista dies enrere, una proposta que encapçala el tarragoní Alejandro Fernández seguit de l'ebrenc Tomás Castells i la reusenca Montserrat Duch.

Pel que fa al PSC, qui l'havia d'encapçalar, el tarragoní Carles Castillo, ha quedat relegat a la segona posició per darrere de la vallenca Rosa Maria Ibarra, segons el partit, per equilibrar la paritat de gènere. El reusenc Raimon Ferré havia de formar part de la llista però hi ha renunciat pel seu desacord amb el pacte amb Units, el grup de Ramon Espadaler sortit de l'antiga Unió Democràtica. El seu lloc a la llista l'ocupa, finalment, el portaveu reusenc Andreu Martín, que considera que 'configurar el Parlament amb unes noves representacions podria ser l'oportunitat que hi hagi majories alternatives més àmplies per a un projecte que pugui encabir més suports'.

Un altre reusenc encapçala la llista de la CUP, Xavier Milian, fins ara assessor de la formació tant a l'Ajuntament, on ha tingut un paper destacar en tot el cas INNOVA, com a la Diputació de Tarragona. 'No ens podíem permetre el luxe de no concórrer i facilitar que hi hagués un govern imposat que no representés la majoria i que les institucions autonòmiques quedessin a les mans d'uns partits que el que pretenen és negar els drets elementals'.

La presència reusenca a la candidatura de Catalunya en Comú la protagonitza Andreu Agredano, número set a la llista i vinculat ja en altres comicis a la formació morada. 'Oferim una opció que no sigui de blocs, sinó que interpel·li el 80 % de la societat catalana que vol un referèndum'. Falta per veure, encara, com tanca la seva proposta Ciutadans, qui ha confirmat que repetirà Matías Alonso com a cap de llista, però no ha fet públics tots els noms de la candidatura.

Paraules clau:

Notícies relacionades