Back to top

Teresa Pallarès representarà la Generalitat al Senat

Aquest càrrec no és compatible amb el d'assessora al Parlament. Això vol dir que, quan sigui designada senadora, al pròxim ple del 26 de juliol, deixarà el seu càrrec al Parlament.

Aquest mateix dilluns saltava la notícia que Teresa Pallarès, actual regidora del consistori reusenc i alcaldable per Junts en les passades eleccions municipals, havia estat nomenada assessora al Parlament de Catalunya. Doncs bé, avui s'ha fet oficial que al pròxim ple del Parlament de Catalunya, programat per al 26 de juliol, Pallarès serà designada senadora en representació de la Generalitat de Catalunya.

El reglament del Senat estableix que aquest ha d'estar format per uns senadors electes en circumscripcions, que es renovaran segons els resultats de les eleccions generals d'aquest diumenge 23J, i per uns senadors designats pels Parlaments autonòmics (en el cas de Catalunya, corresponen vuit representants: actualment 3 d'ERC, 3 del PSC i 2 de Junts). Teresa Pallarès formarà part d'aquest segon grup, i ho farà en substitució d'Assumpció Castellví, que ha deixat el càrrec en haver estat elegida alcaldessa de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Segons sembla, aquesta designació de senadora, que es farà efectiva el pròxim 26 de juliol, no és compatible amb el càrrec d'assessora al Parlament que se li va adjudicar el passat 29 de juny. És per això que, segons apunten fonts properes a Pallarès, quan sigui senadora, deixarà de ser assessora a la cambra parlamentària catalana.

Paraules clau:

Notícies relacionades