Back to top

Terrasses plenes el primer dia d'obertura

Una reobertura molt reclamada per part del sector de la restauració que des del 16 d'octubre es van veure obligats a tancar els seus locals i servir només menjar per emportar.

En el primer tram de desescalada, els bars i restaurants poden obrir des de les sis del matí fins dos quarts de deu de la nit. També hauran de respectar el 30% d'aforament a l'interior i s'hauran de garantir dos metres de distància entre els comensals de taules diferents. 

A primera hora les restaurants i bars ja es preparaven per poder obrir les seves portes al públic. Després de 40 dies sense poder fer un cafè a l'hora d'esmorzar o prendre unes tapes amb amics, la flexibilització de les restriccions ha tingut una molt bona rebuda per part de la ciutadania. De fet, l'ambient pels carrers reusencs durant el primer dia de reobertura torna a animar-se, una imatge que també s'ha vist reflectida a les terrasses.

Tot i que les restriccions a la restauració només permetin ocupar taules amb un un màxim de quatre comensals i un 30% de l'aforament a l'interior, la clientela habitual mira amb bons ulls la reoberura.

Aquest fet, també ha provocat que hi hagi un augment de l'activitat comercial però caldrà esperar a veure com evoluciona la pandèmia per poder seguir amb la flexibilització de les mesures.

Insuficient pels propietaris

Els que no estan tant contents són els professionals de la restauració. Veuen amb bons ulls la reobertura però no en les condicions actuals. Hem parlat amb ells i això és el que pensen.

L'esport també torna

Els centres a l'aire lliure poden tenir un aforament del 50%, tot i que ha de comptar amb controls d'accés per garantir-ho. Les intal·lacions tancades, no poden superar el 30% de l'aforament. A més a més, també cal demanar cita i assegurar una ventilació creuada. Els vestidors segueixen sense poder-se utilitzar, tot i que amb l'excepció de la piscina.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades