11:50 - 27 gener 2023
Gastromobil
Terrina de bolets en escabetx | Recepta
Vols aprendre a cuinar aquesta terrina de bolets en escabetx? Segueix aquesta recepta de la Gastromòbil Destí Baix Camp de Canal Reus
Aquesta setmana a la Gastromòbil-Destí Baix Camp de Canal Reus aprenem a fer una terrina de bolets en escabetx, amb el xef Xavier Franquet, del Restaurant Atzucac de Reus.
INGREDIENTS
- Xampinyons
- 1 ceba
- Vinagre d’Oporto
- Gelatina
- Nata per cuinar
- Fredolics i camagrocs
- Julivert
- Cecina
- Rovellons
- Alls
- Oli d’oliva
- Sal
ELABORACIÓ
- Talleu i sofregiu la ceba i els xampinyons.
- Quan s'hagin enrossit, afegiu-hi el vinagre d'Oporto.
- Hidrateu la gelatina amb aigua amb gel i afegiu la nata líquida a la paella.
- Afegiu-hi els bolets (fredolics i camagrocs).
- Retireu del foc i afegiu-hi la gelatina i una mica de julivert picat.
- Poseu-ho tot al motlle i deixeu que es refredi un mínim de tres hores a la nevera.
- Talleu els rovellons i salteu-los a la paella amb un gra d'all i quan estiguin fets, afegiu-hi un raig de vinagre balsàmic. Deixeu que evapori.
- Emplateu posant dos talls de terrina, els rovellons saltats i oli. A sobre, poseu-hi la cecina i uns brots de julivert.
MARIDATGE
Us recomanem que acompanyeu aquest plat amb un vi blanc Muscat De Muller, amb DO Tarragona.