Back to top

El territori aposta per retenir el talent sanitari

La Universitat Rovira i Virgili, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i els quatre hospitals de la demarcació aposten per retenir el talent en l'àmbit de la salut. Han ideat un projecte que ofereix fins a 5 beques a temps parcial per tal que metges i infermers puguin desenvolupar una tesi doctoral, a la vegada que treballen. D'aquesta manera, es busca garantir que aquests professionals seran un relleu dins del camp de la formació.
El territori aposta per retenir el talent sanitari.

Evitar la fuga de talents i resoldre la manca de relleu de professorat en el camp de les ciències de la salut. Aquest és l'objectiu del projecte 'Talent-Salut' que ha posat en marxa la URV amb l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i els hospitals Sant Joan de Reus, el Joan XXIII de Tarragona, el Verge de la Cinta de Tortosa i l'Institut Pere Mata. Han concretat 5 beques dirigides a professionals de la medicina i la infermeria, pensades per tal que els metges i infermers puguin desenvolupar la seva feina a la vegada que treballen en una tesi doctoral.

La Diputació de Tarragona financia el 50% de les beques. Es tracta d'una dotació econòmica de 40.000 a l'any, per a cada becat, amb la previsió que el programa que ara s'inicia s'allargui durant dos anys.

Amb aquest projecte de formació asseguren que s'aposta també per millorar l'assistència sanitària del territori. Unes beques que es volen mantenir i ampliar en el futur.

Paraules clau: