Back to top

El territori es recupera amb més de 17M i mig de pernoctacions

Les dades turístiques mostren que s'ha produït una recuperació de viatgers llunyans, mentre que els visitants nacionals han portat que les estades siguin més curtes. 

Malgrat que l'any 2022 es va iniciar, encara, amb restriccions per la pandèmia de COVID-19, el balanç de la temporada turística 2022 a la demarcació de Tarragona és molt positiu. Segons les dades recollides entre el gener i el setembre del 2022, la província de Tarragona ha acumulat més de 17 milions i mig de pernoctacions aquesta temporada, de les quals un 58% han estat nacionals i un 42 % internacionals. S'ha produït una recuperació de viatgers llunyans, però el fet que predomini el turisme de proximitat ha portat que les estades siguin més curtes.

Cal destacar un creixement d'un 15%, respecte al 2019, del mercat irlandès. Com també la davallada en un 18,8 % del mercat del Regne Unit. També, donada la seva situació de conflicte, el mercat rus no ha tingut gairebé presència al territori aquest any. 

L'inici del curs escolar i la pujada preus, principals dificultats

Des de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona estan satisfets amb el transcurs de la temporada turística, encara que han patit diverses dificultats, com és l'avançament de l'inici del curs escolar. D'altra banda, també l'augment de costos de l'energia i els subministraments els ha afectat, amb una reducció del marge comercial.

El concepte d'any turístic

També han assegurat que la temporada encara continua amb el turisme vacacional sènior, esportiu i d’esdeveniments. Com també han deixat clar que ja no parlen de temporada, sinó que se centren a consolidar el concepte d'any turístic, donada l'àmplia oferta del territori. Un cop més, el turisme es troba en la primera posició com a sector líder de l'economia de la província.

Paraules clau:

Notícies relacionades