Back to top

El territori s'enfronta a almenys 6 nous parcs eòlics

El GEPEC està treballant per interposar al·legacions a uns projectes que consideren que "trinxaran el territori"
Molí eòlic.

Allau de parcs eòlics al  territori. Aquesta és l'alerta que posen sobre al taula entitats ecologistes com el GEPEC. Asseguren que diverses promotores, principalment Naturgy -antiga Gas Natural- o també Green Capital Power, han presentat prop d'una quinzena de projectes a tot Catalunya.

La demarcació de Tarragona s'enfronta a almenys 6 nous projectes de parcs eòlics. Des de l'aprovació del decret llei sobre l'emergència climàtica, el passat desembre, s'han posat sobre la taula prop d'una quinzena de projectes a tot Catalunya. Aquests es volen concentrar al Baix Camp, la Ribera d'Ebre, la Conca de Barberà, però també a les comarques de Ponent, a la Segarra, i a l'Anoia.

Gràfic molins.

Fins a 45 aerogeneradors previstos a la demarcació

En el cas del Baix Camp i la Ribera d'Ebre, es preveuen instal·lar una quarantena de molins als municipis de Vandellòs, Tivissa i l'Ametlla de Mar. Des del GEPEC ja estan treballant en la presentació d'al·legacions als projectes. De fet, consideren que les promotores busquen només el seu lucre i lamenten que no es plantegi portar l'energia eòlica prop de nuclis habitats, estacions de trens, ports i aeroports, espais que creuen que "no suposarien un impacte tant greu per als espais naturals i les muntanyes de l'entorn".

molins
Aerogeneradors de l'empresa Naturgy previstos a Tivissa i Vandellós

La Generalitat estudiarà les propostes

Des del Departament d'Empresa de la Generalitat apunten que s'ha creat un òrgan que, en el termini de tres mesos, validaran si la ubicació dels parcs eòlics és viable. Asseguren que, en primera instància, s'haurien posat en contacte amb els municipis afectats perquè es pronunciïn.

Paraules clau:

Notícies relacionades