Back to top

El terror dels dips torna a Pratdip

LAURA ROIG

Aquest cap de setmana Pratdip ha reculat fins el segle XVIII per reviure un any més la llegenda dels dips. Per tercer any consecutiu la població del Baix Camp ha organitzat aquesta fira llegendària que inclou espectacles, tallers, gastronomia, i artesania. 

El misteri i el terror que es genera entorn els dips són els principals ingredients del Pratdip Llegendari, una fira que uneix aquests episodis més foscos de la història del municipi amb activitats més lúdiques com representacions teatrals o un mercat d'artesania. Tot plegat per fer gaudir els visitants d'un cap de setmana tematitzat i donar a conèixer la figura del dip.

L'espectacle del castell, que enmig de llum, foc i fantasia ens parla del Rei Onofre de Dip, és un dels actes que ha atret més visitants. Però també ha estat molt concorregut el passatge del terror, on sang, plors, crits i morts vivents han fet passar una estona de por i diversió a tots els que s'han atrevit a entrar-hi. La recreació de l'època llegendària s'ha reforçat amb els vestits dels propis expositors del mercat d'artesania i fins i tot d'alguns visitants.

Passejades en ponis o tallers per a la canalla han estat altres activitats que han complementat el Pratdip llegendari.