Back to top

'Timecode', la bandera d'esperança per al sector audiovisual

La nominació del curt 'Timecode' als Oscars ha generat un cúmul d'esperança al sector audiovisual de Reus i el Camp. Els èxits, de moment, ja són destacables. El film produït per l'Escola de Cinema de Reus acumula una setantena de premis. El més destacat, fins al moment, és la Palma d'Or del Festival de Cannes.
L'equip de 'Timecode' celebra la nominació als Òscars

Per primer cop un curt català posarà un peu a Hollywood i, a més, té segell reusenc. L'Escola de Cinema de Reus, que ha produït el film, ha trobat en 'Timecode' una bandera i un reconeixement que omple de coratge i empeny el seu director Daniel Villanueva: "Nosaltres només volem seguir fent cinema a Reus" assegura Villanueva a Canal Reus TV.

Unna història tendra amb la dansa com a eix central que succeeix en un garatge somia amb la meca del cinema, Hollywood. Una injecció de moral també que serveix al sector per reivindicar el motor audiovisual de Reus i el Camp de Tarragona. "La nominació ens diu que la cultura genera economia i mercat" assegura Maria Roig, de la Unitat d'Investigació de Cinema de la Universitat i Virgili.

En la mateixa línia parlen productors audiovisuals del territori com Juandesafinado Produccions. Carles Pitarch afirma que "'Timecode' és un reconeixement al sector audiovisual del Camp". Les congratulacions també arriben des de l'Ajuntament de Reus. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, creu que "és una bona manera d'encetar Reus Capital de la Cultura Catalana". El sector audiovisual confia que la nominació de 'Timecode' impulsi definitivament la Reus Film Office.

Paraules clau: