Back to top

Timecode, a poques hores de l'Oscar

Queden poques hores perquè comenci la gala dels Oscars i els membres de l'equip del curtmetratge 'Timecode' tenen els nervis a flor de pell. Ja han aconseguit una fita històrica, endur-se la Palma d'Or de Cannes, el Gaudí i el Goya; guanyar l'Oscar és per ells un somni i la millor manera de tancar el cicle d'aquest curt rodat com a treball de final de curs dels alumnes de l'Escola de Cinema de Reus.
protagonistes Timecode a Hollywood

Poc s'imaginaven els membres de l'equip de Timecode mentre rodaven el curtmetratge el maig del 2015, que dos anys més tard estarien corrent la cursa dels Oscar. El director de l'ECIR, Dani Villanueva; el director del curt, Juanjo Giménez; els dos protagonistes del treball i una petita comitiva del curtmetratge ja fa uns dies que estan a Los Angeles fent promoció, mentrestant la resta de l'equip segueix a distància els passos dels seus companys. "Ara mateix estem com a nens, molt emocionats i vivint en un somni. No sabem quantes vegades a la vida tindrem l'oportunitat de viure una cosa semblant!", explica Ivan Serra, professor de guió de l'ECIR.

Independentment del que passi amb els Oscar, per l'equip de 'Timecode' ja és un somni l'èxit aconseguit amb aquest curtmetratge que ja suma més de 60 premis, entre ells, la Palma d'Or de Cannes, el Goya i el Gaudí. "Penso que han de guanyar el premi, el curt porta molt bona trajectòria i això podria ser la cirereta del pastís. A més, serviria per posar en el mapa audiovisual una ciutat com Reus, crec que estem creant indústria", afirma, amb un somriure d'orella a orella, el professor de l'ECIR.

La gala dels Oscar es podrà veure a Cal Massó

Per tal de donar suport als membres de l'equip que s'han desplaçat a Hollywood, aquells que ho vulguin podran seguir la Gala des del Centre d'Art Cal Massó. Un dels impulsors de la iniciativa, el periodista Josep Baiges, subratlla que la idea de "fer la festa de l'ECIR a Cal Massó va sorgir després de veure l'entusiasme ciutadà que hi havia per la cita". Baiges explica que la festa començarà "a les 11 de la nit i estarem celebrant que aquest curt ha estat tot un èxit fins ben entrada la matinada".

A hores d'ara no coneixem quin serà el veredicte de l'acadèmia de cinema de Hollywood, el que si sabem, és que la cinta és una de les preferides dels cineastes americans i que són milers els reusencs que, la matinada de dilluns, esperen sentir: and the Oscar goes to 'Timecode'!.

Paraules clau: