Back to top

'Timecode' es queda sense Oscar

No ha pogut ser, finalment 'Timecode' no s'ha endut l'Oscar al millor curtmetratge de l'any. La producció hongaresa 'Sing' els ha arrabassat la preuada estatueta. La gala de lliurament dels premis s'ha seguit en directe des de Cal Massó amb molta emoció, els assistents han marxat amb un gust agredolç pel resultat, però contents per la fita històrica aconseguida
seguiment Oscars Cal Massó

Passaven pocs minuts de la mitjanit i al Centre d'Art Cal Massó una cinquantena de persones esperaven amb entusiasme el veredicte de l'Acadèmia de Cinema de Hollywood. Tothom era molt optimista. "El que tots voldríem és que 'Timecode' guanyés, les perspectives són molt bones i a hores d'ara a Cal Massó hi ha molta alegria continguda" relatava el periodista Josep Baiges. Un sentiment molt similar és el que tenia l'alumne de l'ECIR, Jordi Rosa, "el que ha passat és impressionant, és un curt d'una escola i ja ha recollit moltíssim premis. No s'ho esperava ningú i ara toca guanyar". El forner Xavier Pàmies, per la seva banda, assegurava que "Dani Villanueva i l'ECIR, ja han guanyat l'Oscar independentment del que passi".

Tot i l'eufòria que hi havia a Reus, tots els presents a Cal Massó asseguraven que si 'Timecode' no guanyava, no passava absolutament res. "Ara, això és una loteria; el fet de ser-hi i d'estar nominats ja és un premi en si mateix i si al final, cau l'Oscar, serà la cirereta del pastís", argumentava l'escriptora Marta Magrinyà, mentre que el gestor de Cal Massó, Isaac Albesa, defensava que "arribar als Oscars és molt difícil i passi el que passi, estic convençut que sabran aprofitar la proesa".

 

El veredicte de l'acadèmia

La 89a edició de la Gala dels Oscar començava a 3/4 de 3 de la matinada i amb ella els nervis s'accentuaven. El premi a millor curtmetratge s'ha fet esperar i no ha estat fins a 3/4 de 5 del matí quan ha arribat el moment que els reusencs estaven esperant: l'anunci del millor curtmetratge de l'any.

Finalment, el veredicte no és el que els presents a Cal Massó haguessin volgut sentir, el jurat ha decidit proclamar vencedor d'aquesta categoria a la producció hongaresa 'Sing'. Malauradament, l'estatueta més preuada del cinema passa Reus de llarg però el suport dels reusencs a l'equip de 'Timecode' és incondicional. "Aquesta nit ha estat històrica, no hem guanyat, però part d'aquest Oscar és nostre", assegura la professora de l'ECIR, Esther Borrull. El també professor de l'escola reusenca, Ivan Serra, lamenta no haver assolit la victòria però recorda que "hem fet molt bona feina, ara només ens queda esperar que l'equip que s'ha desplaçat a Hollywood torni i rebre'ls com es mereixen".

La família del director de l'Escola de Cinema de Reus, Dani Villanueva, també ha seguit amb atenció, juntament amb la comitiva reusenca, el desenvolupament de la gala. La seva muller, Alba Ruiz, diu estar molt contenta pel recorregut del curtmetratge: "evidentment ens hauria agradat guanyar però estem molt satisfets per tota la feina feta". La germana del productor reusenc, Maria Pérez, explica que "no estic trista, només una mica nerviosa perquè penso en com estarà vivint aquest moment el meu germà i tot l'equip".

Finalment, 'Timecode' no ha guanyat l'Oscar però els pressents a Cal Massó marxen satisfets per l'excel·lent trajectòria d'aquest curtmetratge forjat a l'Escola de Cinema de Reus.

 

Palmarès

'Timecode' s'ha quedat sense Oscar però compta amb el respecte del públic i un gran nombre de premis que avalen la qualitat d'aquesta cinta. Cal recordar que el curtmetratge de producció reusenca ha rebut una seixantena de premis d'entre els quals destaca la Palma d'Or de Cannes, el Gaudí i el Goya. Ara, segur, que l'ECIR continuarà treballant de valent per tornar a trepitjar algun dia la catifa vermella de Hollywood.

Paraules clau: