Back to top

Toc italià als fogons dels restaurants de Reus

Cinc cuines de Reus tenen durant el mes de febrer un toc italià. Un grup d'estudiants de Formació Professional ha vingut a la capital del Baix Camp per fer les pràctiques de cuina. Coneixem en Michel, que està aprenent als fogons del Restaurant 158.
Toc italià als fogons dels restaurants de Reus

En Michel és italià, i va arribar el passat 2 de febrer amb quatre companys més de Roma per fer les pràctiques de Formació Professional en cuina a alguns restaurants de Reus. En el seu cas, ell està aprenent als fogons del Restaurant 158, on està coneixent per primera vegada els orígens de la cuina catalana. "Veiem els mateixos productes que tenim a Itàlia treballats d'una altra manera a Reus. Espanya, en general, té una cuina mediterrània interessant i m'agrada el que he après aquí", explica l'estudiant italià, Michel Salvatore.

En Michel i els seus companys estan a tercer curs de l'escola de cuina a Roma, i estar per primer cop a l'estranger aprenent cuina els suposa una experiència molt enriquidora pel seu futur. Una experiència que també és positiva per al restaurant acollidor. "No coneixen productes bastant bàsics per a nosaltres com una crema catalana, però quan els ho expliques ho saben fer bé", reconeix Cristina Estivill, del Restaurant 158. "Potser podria aprendre els plats d'aquí i portar-los a Itàlia, o en un futur podria venir a treballar a l'estranger", afegeix Salvatore.

Els cinc joves de 18 anys han vingut a Reus gràcies al programa europeu Xarxa FP, que facilita la mobilitat internacional dels estudiants de formació professional, i estaran a la capital del Baix Camp fins al proper 5 de març.

Paraules clau: