Back to top

El toc de queda general es viu de forma desigual

L'Aleixar, que no compta amb cos de policia local, gestiona el toc de queda a través de l'agutzil del poble.

L'aplicació del toc de queda des d'aquest diumenge a la nit s'ha viscut de manera diferent en els diferents municipis de la demarcació de Tarragona, malgrat que la mesura s'ha aplicat per igual a tots els pobles de Catalunya. El cas de l'Aleixar, al Baix Camp, n'és un exemple. Aquest municipi de poc més de 900 habitants ha vist com d'un dia per l'altre s'aplicava una nova normativa que obliga a la població a quedar-se a casa entre les deu de la nit i les sis de la matinada. En una localitat més gran, el compliment d'aquesta norma el supervisaria el cos de policia local; en pobles petits però, existeix la figura de l'agutzil que està pendent en cas d'algun tipus d'incidència i s'encarrega d'avisar al 112 o bé als Mossos d'Esquadra. En el cas de l'Aleixar, l'agutzil municipal Jaume Muixí assegura que l'ambient no ha canviat gaire entre aquestes primeres nits de toc de queda i una nit de tardor qualsevol

"És una eina que ha de servir per rebaixar els contagis"

Per part del consistori, acaten la decisió del govern català i confien que aquesta eina permeti reduir l'índex de rebrot que hi ha actualment a Catalunya. D'altra banda, l'alcalde Antoni Abelló tampoc s'oposa a un hipotètic confinament de cap de setmana si així ho determinen les autoritats.
Amb aquesta proposta de toc de queda, el govern català torna a posar sobre la taula una nova normativa que assenyala la persona i la seva responsabilitat individual. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades