Back to top

El toc de queda a Reus, sota control

La Guàrdia Urbana aixeca una trentena d'actes en dos dies per incomplir la restricció del confinament nocturn.

Tercer dia amb toc de queda. La Guàrdia Urbana de Reus ha activat diversos controls per garantir que la ciutadania compleix amb la restricció de sortir al carrer entre les 10 de la nit i les 6 de la matinada. Tot i que molta gent porta l'acreditació necessària, en una hora de control, aquest dimarts a la nit, els agents han aixecat 5 actes.

De fet, la imatge que vestia Reus era la de carrers buits i un silenci estrany. A la plaça del Mercadal, aquest dimarts, dues patrulles de la Guàrdia Urbana han posat en marxa un control del toc de queda. La seva missió era aturar tot aquell que circulava, per determinar si té una exempció o si està incomplint la darrera restricció de la Generalitat per evitar la propagació del coronavirus.

Guàrdia Urbana Reus, plaça mercadal.

Al llarg d'una hora, el control de seguretat ha aturat més d'una desena de persones que caminaven per la plaça de l'Ajuntament. Bona part d'aquests, duien el certificat individual que justificava el seu desplaçament, ja que sortien de treballar d'alguns restaurants de la zona.

Tot i això, també s'han donat casos de persones que no estaven acreditades i incomplien les noves restriccions. Per aquest motiu, després de requerir-los la documentació, els agents de la Guàrdia Urbana els han obert un acta. A partir d'aquí, a través de la Generalitat es determinarà la dimensió de la sanció que pot anar dels 300 als 6.000 euros.

Els controls s'ampliaran

La regidora de Seguretat de l'Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, ha explicat a Canal Reus que en els tres dies de controls, el primer només va ser informatiu. Així, entre aquest dilluns i dimarts, "els agents han aixecat 28 actes a persones que incomplien amb la restricció de sortir al carrer entre les 22h i les 6h de la matinada".

Una mesura que es repetirà mentre la Generalitat de Catalunya ho demani. Uns controls, que es fan de manera aleatòria, per diferents punts de la ciutat i  que els agents duen a terme des de diumenge.

Paraules clau:

Notícies relacionades