Back to top

Torna el Carnaval de Reus tres anys després

Aquest any comptarà amb algunes novetats: menys carrosses i participants de l'habitual, festa a la plaça del Mercadal fins ben tard, i un programa on es pot trobar informació per fer un Carnaval lliure d'actituds i agressions sexistes

Des del 16 i fins al 22 de febrer Reus s'omplirà de Carnaval. Aquests seran els dies centrals, tot i que també hi haurà actes els dies previs com són el càsting del Teatre Fortuny, el Vermut Carnavalero dels 80, la mostra fotogràfica o el Ball del Carnastoltes i els Set Pecats.

Un Carnaval on s'ha volgut seguir el mateix estil de programa que l'any 2020, l'últim any que es va celebrar. Enguany, però, la rua comptarà amb 41 carrosses de les 50 que formen part de la FRAC, unes xifres força més baixes del que estan acostumats.

Unes carrosses on s'ha intentat tirar endavant amb els requisits de l'homologació pertinent, i aconseguir una rua més segura. Tot i això, les circumstàncies de la pandèmia i l'economia no han permès que totes ho compleixin, i per tant només algunes ho han pogut fer.

Consulta tots els actes

Enguany, a més, com a novetat, la festa a la plaça del Mercadal amb el Gran Ball de disfresses, els DJ Aleix Ballester i DJ Ceba i l'Orquestra Mitjanit s'allargarà més del previst, fins al voltant de les 4 de la matinada.

Prevenció de comportaments sexistes

Amb tot, des de la regidoria de cultura s'ha apel·lat al civisme, a la convivència i al sentit comú, és per això que el programa també compta amb recomanacions per evitar els comportaments i actituds sexistes i s'han habilitat 3 punts liles.

Pel que fa al cartell, enguany ha tornat a ser a càrrec d'Oriol Calabuig, qui en aquesta ocasió ha volgut representar als Vitxets, amb un to més còmic, inspirats en els nous gegants manotes, i vol significar la idea d'agafar "un bon pet" per celebrar la tornada del carnaval sense restriccions.

Paraules clau:

Notícies relacionades