Back to top

Torna l'Encamisada de Falset dos anys després

La tradicional festa en honor a Sant Antoni, que rememora una llegenda de la Guerra del Francès, va ser declarada d'Interès Nacional l'any 2011

Una seixantena de carros i cavalleries amb guarniments florals, falsetans amb la vestimenta tradicional del segle XIX, i la imatge i el pendó de Sant Antoni, han desfilat pels carrers de la població en honor al Sant, rememorant la llegenda de la victòria sobre les tropes de Napoleó durant la Guerra del Francès. Segons el president del Centre d'Estudis Falsetans, Anton Vidal, "l'Encamisada és un Tres Tombs a la falsetana".

Un dels moments destacats de la celebració és durant la missa, quan en l'ofertori es porten a l'altar els panets típics de Sant Antoni per ser beneïts, i es balla la tradicional Jota de Falset, amb l'acompanyament de la banda de la Vila de Falset.

L'Encamisada és una de les festes més participades pel poble i els falsetans la viuen amb molta intensitat.

Hereus i Pubilles de Catalunya participen a l'Encamisada

Enguany, i tenint en compte que l'Hereu de Catalunya vigent és de Falset, la desfilada ha comptat amb la participació de diversos hereus i pubilles de les darreres edicions, que han valorat molt positivament que se'ls ofereixin aquestes oportunitats per poder conèixer de primera mà les variades tradicions catalanes.

Paraules clau:

Notícies relacionades