Back to top

Torna el Mercat al Mercadal com el vivien els nostres avis

La plaça del Mercadal s'ha tornat a omplir d'ambient d'època i oficis antics en la vint-i-unena edició del Mercat al Mercadal.

La plaça del Mercadal ha tornat a reviure el mercat de la fruita i la verdura com es feia antigament, ara fa 70 o 80 anys, després de dos anys d'aturada per la pandèmia. Un retorn al passat on els paradistes del mercat, figurants, castellers o un grup d'havaneres han exhibit tradicions i oficis com es feien abans, convertint l'esdeveniment en una festa per a la memòria històrica.

Escenes a l'antiga

Les persones que s'han passejat per l'antic mercat han pogut veure com es feien els matalassos de llana, els cistells de vímet, com es ferraven els cavalls antigament, com tallaven la barba els barbers, com els castellers actuaven cadascú amb la seva camisa, o com els paradistes venien la fruita o verdura, a peces o utilitzant mesures i paperines. 
El Mercat al Mercadal, impulsat pels paradistes del Mercat Central, ha comptat amb la participació de diverses entitats reusenques, com el Bràvium Teatre, l'Associació Amics del Cavall, o els Xiquets de Reus. 

Paraules clau:

Notícies relacionades