Back to top

Torna el pessebre dels estels adaptat a la pandèmia

Després d'un any d'aturada per la pandèmia ha tornat el Pessebre dels Estels, a la Masia de Castelló. La 24a. edició s'ha adaptat amb un recorregut circular i amb la reducció d'un 40 o 50% del nombre de visitants.

El Pessebre dels Estels, situat a la Masia de Castelló, ofereix als visitants una setantena d'escenes que mostren com es vivia ara fa 70 o 80 anys, i on s'hi recuperen nombrosos oficis antics difícils de veure avui en dia. Enguany, i després d'un any de no fer-se, s'ha tornat ha posar en marxa amb mesures adaptades a la situació sanitària. Enguany s'han modificat les dates, i se celebra abans de Nadal. Després d'haver obert aquest cap de setmana, el pessebre es pot tornar a veure el proper cap de setmana en horari de tarda

Un recorregut circular, principal mesura anticovid

A banda de l'ús obligatori de mascareta, s'ha dissenyat un recorregut tancat que fa més fluïda la visita i evita aglomeracions en determinats punts. A més, els organitzadors s'han fixat rebre a l'entorn de mil visitants per dia, el que suposa entre un 40 i 50% menys que abans de la pandèmia.
 

ruquet al pessebre de vandellòs

380 voluntaris

Uns 380 voluntaris, entre actors i persones que vetllen per la seguretat i la mobilitat dels visitants, participen de l'experiència. Alguns, per primera vegada. D'altres, fa molts anys que en són membres, i que han passat de ser aprenents d'oficis antics a ensenyar-ne als més petits.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades