Back to top

Torna el Reus Ocult amb nous espais visitables durant un cap de setmana

La iniciativa obrirà 13 espais de la ciutat que normalment no són visitables per tal de posar en valor el seu valor patrimonial.

El Reus Ocult torna un any més el 8 i 9 d'octubre. La iniciativa impulsada per l'Associació Espais Ocults celebra la seva vuitena edició, consolidant-se així com una de les activitats culturals del calendari reusenc amb un objectiu clar; Mostrar i posar en valor el patrimoni, però també fomentar l'esperit crític de la ciutadania.

Nous espais

D'aquesta manera en aquesta edició s'obriran 13 espais de la ciutat que normalment no són visitables o ens passen desapercebuts. 9 d'aquests espais s'inclouen per primer cop al programa del Reus Ocults, com per exemple els masos Tallapedra, Parsifal i Vil·la Maria. També El Centre del Roser i l'institut Gabriel Ferrater, i l'edifici de la Fundació Rosa María Vivar formen part de l'itinerari preparat per aquesta edició. També hi haurà temps pels espais industrials com l'antiga fàbrica Baget o la Foneria Ginfer o pels espais dedicats a l'espriritualitat com el Santuari de Misericòrdia, la seu de les Claretianes o el columbari de la parròquia de Sant Joan. Per altra banda, el pati de la Casa March i l'Escola Prat de la Riba repeteixen en aquest Reus Ocult.

Els espais tenen com a denominador comú la dificultat de conèixer-los a no ser que siguis usuari dels serveis que ofereixen. Altres, pel seu caràcter privat, s'obren a la ciutadania gràcies a la generositat dels seus propietaris que han dipositat la seva confiança en l'associació per tal de divulgar els elements que allotgen les seves estances.

presentació Reus Ocult 2022


En aquesta edició d'enguany no caldrà demanar cita prèvia. Així doncs, els visitants només caldrà que s'adrecin a l'espai que volen conèixer i esperi a les indicacions del voluntariat. De fet, els voluntaris i voluntàries "són un altre pilar del Reus Ocult". En aquesta edició seran més de vuitanta persones que altruistament faran aquest servei durant els dos dies de l'activitat, reben i guiant els visitants.

L'associació tindrà un punt d'informació a la plaça Mercadal durant el cap de setmana de l'activitat. També en aquest punt es lliuraran els obsequis als guanyadors del concurs Instaocult, que des de fa tres setmanes, ha estat en marxa en el perfil d'Instagram d'Espais Ocults. A través d'aquest mateix perfil, els visitants dels diferents espais podran participar en dos concursos fotogràfics que estaran vigents durant tot el cap de setmana del Reus Ocult.

Paraules clau:

Notícies relacionades