Back to top

Torna el temps de reivindicació de l'avellana

La cinquena edició del Temps d'Avellana arriba amb una vintena d'actes per promocionar i reivindicar la qualitat de l'avellana del Camp de Tarragona de la mà de la Denominació d'Origen Protegida Avellana de Reus i Eurecat.

El Temps d'Avellana arriba a la seva cinquena edició amb una nova campanya de promoció d'aquest fruit tan arrelat a casa nostra. Una vintena d'activitats que s'allargaran fins al pròxim desembre i que combinen tastos, fires, maridatges, i showcookings a diversos municipis del Camp. Com a novetat, es posa en marxa la primera edició de la Festa de l'Avellana DOP Reus el dissabte 15 d'octubre a l'Estació Enològica de Reus.

La presidenta de la Denominació d'Origen Protegida, Ester Gomis, ha recordat que l'objectiu final de tot plegat és aconseguir un preu just i, per tant, un futur econòmic viable per als 4.000 joves pagesos que es dediquen a l'avellana.

Consulta totes les activitats

D'altra banda, l'acte també ha servit per fer pública la creació de l'Associació d'Organitzacions de Productors d'Avellanes, un lobby del qual formaran part cooperatives, productors i altres entitats relacionades amb la finalitat de reforçar la promoció del producte i també la innovació, per contrarestar les transformacions produïdes pel canvi climàtic.

Aquesta edició del Temps d'Avellana també tindrà presència a les escoles de primària del Camp de Tarragona amb una nova edició del concurs de dibuix i tallers a càrrec de l'oficina tècnica de l'avellana, el departament d'Acció Climàtica i Alimentació, i la Facultat de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili.

Paraules clau:

Notícies relacionades