Back to top

Tornen els exàmens de conduir amb menys examinadors

Amb la Fase 2 la Direcció General de Trànsit ha recuperat l’activitat, de manera que els aspirants a conduir poden, novament, presentar-se als exàmens teòrics i pràctics. La represa ha anat lligada a unes mesures de seguretat, però també a una reducció de personal que disminueix dràsticament la quantitat d’alumnes que es poden examinar diàriament.
autoescola

Els examinadors de conduir tornen a la feina després de l’aturada per la pandèmia, però no tots es dedicaran a fer exàmens. La falta de personal d’oficina fa que una part d’ells hagi hagut de passar a fer tasques administratives, i que, afegit als dos o tres que s’han acollit al Pla Concilia, només 3 o 4 dels 12 examinadors puguin dedicar-se a fer exàmens. A nivell d’oficines, a la demarcació hi ha més de la meitat de places vacants.

Menys alumnes per examen

També l’aplicació de les mesures de seguretat redueix la capacitat de fer exàmens. En el cas dels teòrics, i per mantenir les distàncies, de 25 alumnes per examen es passa a 10 alumnes, i en els pràctics, els examinadors poden examinar durant un màxim de 5 hores diàries, per no exposar-se tant al coronavirus. A més, a partir d’ara, els exàmens ja no es faran de dos en dos, sinó d’un en un, i s’hauran de desinfectar els vehicles després de cada prova. La normativa inclou altres mesures que també afecten els aspirants, que hauran de portar guants i mascareta, i hauran d'utilitzar gel hidroalcohòlic.

Com a novetat, i per pal·liar la reducció d’alumnes que es podran examinar diàriament, durant el mes d’agost no es deixaran de fer exàmens.

Aquest estiu, de manera excepcional, els exàmens no s'aturaran

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades