Back to top

Tornen les cues a l'esmorzar popular de la Festa de l'Oli Nou

Després d'un any de no fer-se per la pandèmia, Reus recupera la Fira de l'Oli presencial i l'esmorzar degustació, amb una participació similar a la de fa dos anys: prop de 3.000 esmorzars.

Com abans de la pandèmia, i amb motiu de la Festa de l'Oli Nou, la plaça de la Llibertat s'ha omplert de gent que ha volgut degustar l'oli del primer raig. Enguany s'ha pogut recuperar l'esmorzar popular, i s'han generat les cues habituals dels temps de precovid. També s'han pogut tornar a fer activitats paral·leles com tallers, demostracions o sortejos, i s'ha fet un acte pòstum en homenatge a Josep Cabré, qui va ser durant 40 anys president del Gremi de Forners de Reus i Comarca. L'ambient i la participació a la fira ha estat similar a la d'anys anteriors. 

tast infantil d'oli a la festa de Reus'21

L'oli s'encareix

Enguany la garrafa de 5 litres d'oli costa 26 euros, un euro més que l'any passat, i és que malgrat que en els darrers anys han incrementat els costos de producció, feia 4 o 5 temporades que es mantenia el preu.
L'any 2019 durant la fira de Reus es van vendre més de 36 mil litres d'oli, xifra que s'espera igualar o superar en aquesta edició. El president de la DOP Siurana, Antoni Galcerán, afirma que "cada vegada es coneixen més les propietats beneficioses de l'oli, i a més agrada molt, qui el prova repeteix".  
La fira tanca aquest dissabte a les 21n. Però l'oli nou es pot continuar degustant en el marc de les jornades gastronòmiques, on una dotzena de restaurants de la ciutat ofereixen menús especials elaborats amb l'oli de la nova temporada fins el proper 28 de novembre.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades