Back to top

Tornen les grues a Reus

Quatre noves promocions de pisos a Reus permetran incrementar el parc immobiliari. Els experts asseguren que tot plegat permetrà reduir el cost del lloguer. Feia 10 anys que no es veien grues a la capital del Baix Camp.
Pisos Reus

La recuperació econòmica que fa temps que auguren alguns experts comença a entreveure's amb alguns àmbits.

Més enllà que els acadèmics tornin a alertar de possibles complicacions a nivell mundial en els pròxims anys, a Reus es tornen a veure grues per primer cop en la darrera dècada. Els pisos de Mas Mayner són els més matiners, però s'esperen noves promocions al Forn de'n Soto i a l'antiga fàbrica Valira.

De fet, aquestes setmanes s'ha enllestit l'enderroc de l'antiga fàbrica Coromina, a la cruïlla del camí de Riudoms i l'avinguda dels Països Catalans, a tocar de l'antiga fàbrica Valira. Tota aquesta pastilla urbanística ha de ser l'embrió d'una futura promoció de pisos que dignificarà la zona. Fonts municipals asseguren que es permeabilitzarà l'accés des de Països Catalans a la plaça Cultura de la Pau, a l'altra costa del carrer Roger de Belfort. A més, el carrer de Frida Kahlo també tindria sortida.

Un centenar de pisos al Forn de'n Soto

La promoció d'aquest punt s'executarà, en principi, després del centenar de pisos previstos al Forn del Soto, entre el carrer del Roser i el camí de Valls, a l'altre extrem de la ciutat. En aquest punt ja es poden comprar els pisos que, al mes de maig, es començaran a aixecar.

Els pisos de Mas Mayner són els que més avançats estan. L'esquelet de l'edifici està enllestit i seran els primers que lliuraran claus.

Lloguer més barat i més pisos socials

Tot plegat reactiva el sector de l'habitatge i ha de permetre baixar el preu del lloguer a la ciutat, després que durant anys no s'hagin construit pisos nous. Des de la Càtedra d'Habitatge de la URV asseguren que cal "estudiar la demanda de pisos a Reus" però que més oferta ha de permetre rebaixar el preu dels pisos vells. Amb tot, auguren que  la clau del futur és la rehabilitació dels edificis en mal estat. 

Des de l'Ajuntament, Teresa Pallarès, regidora d'Habitatge, fa èmfasi en les polítiques d'habitatge social del nou govern. Les noves promocions, segons el Pla General, han de cedir un 30% dels pisos a HPO. 

Paraules clau:

Notícies relacionades