Back to top

Tornen les proves PCR als contactes estrets, després de 2 mesos

El Govern de la Generalitat ha anunciat que aquesta nova mesura entrarà en funcionament a partir del pròxim dilluns 6 de setembre.

El Departament de Salut recupera les proves PCR per a totes aquelles persones que siguin contacte estret d'un positiu. Ho fa, pràcticament, dos mesos després d'anunciar que es deixarien de fer testos als contactes i que aquests, simplement, s'havien d'aïllar a casa. 

Un canvi en el procediment que entrarà en funcionament a partir d'aquest mateix dilluns 6 de setembre. Les persones no vacunades o amb la pauta de vacunació incompleta hauran de fer una quarantena de 10 dies, a més a més, de la PCR corresponent.

Sense quarantena per a les persones amb la vacunació completa

En el cas de les persones amb pauta de vacunació completa també se'ls farà una PCR, però no hauran de fer quarantena. 

En ambdós casos, es canvia la data en què es fan les PCR (4-6 dies després del contacte) per tal de millorar la detecció de la variant Delta que té el pic viral més a l’inici, segons assegura Salut.

El Departament assegura que "reprèn aquesta mesura després de donar-se per finalitzada la fase de mitigació activada el passat mes de juliol, coincidint amb la pujada de contagis de la cinquena onada".  

Tanmateix, afegeix que "l'objectiu principal de l’actualització és generalitzar en aquesta fase de la pandèmia el rastreig de contactes per identificar i tallar cadenes de transmissió amb una operativa que moduli la pressió assistencial dels centres d'atenció primària per tal d’accelerar i recuperar tasques assistencials no COVID".

Proves també a les escoles

Pel que fa a l’entorn escolar, quan es confirmi un cas positiu es farà prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. 

A les persones amb pauta de vacunació completa que hagin estat contactes estrets se’ls farà un test d’antígens, 24 hores després de diagnosticar-se que hi ha un cas al grup de convivència estable. 

Pel que fa a les persones de l’àmbit escolar no vacunades o amb pauta de vacunació incompleta es seguirà la mateixa pauta que la població general, és a dir, es farà una PCR entre els dies 4 i 6. Aquestes persones hauran de fer igualment la quarantena de 10 dies. 

Paraules clau:

Notícies relacionades