Back to top

Tornen les rues i les carrosses al Carnaval de Reus

Del 16 al 22 de febrer de 2023, carrosses, disfresses i confeti tornaran a omplir els carrers de la ciutat amb la intenció de recuperar tots els actes habituals. De moment, les colles ja busquen cartell per la 43a edició del Carnaval de Reus

La FRAC, la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval, ja treballa en el carnaval de l'any vinent. Després de ser la darrera gran festa que va celebrar-se als carrers de la ciutat abans de l'esclat de la pandèmia i de dos anys d'absència de rues i carrosses pels carrers de Reus, la cinquantena de colles que formen l'entitat ja han començat a perfilar la pròxima edició del Carnaval.

Tot i l'aturada de dos anys i tret d'alguna baixa puntual, la majoria de colles mantenen la seva activitat i continuaran sortint a les rues del cap de setmana de Carnaval. La FRAC també vol recuperar el càsting al Fortuny, els balls de nit i l'ExpoProfit, a més de les rues, actes que aquest 2022 no van poder celebrar-se.

També durant l'aturada per la pandèmia s'havia de produir el canvi de carrosses. L'any 2021, que no va tenir Carnaval, totes les colles havien de passar-se al format de plataforma estirada per tractor. Un canvi que s'ha ajornat, de moment sense nova data, davant les dificultats que suposaria per moltes de les formacions haver de fer una inversió per una nova carrossa sense gairebé ingressos durant dos anys.

El que sí que ha engegat ja la federació carnavalesca és el concurs de cartells per trobar la imatge de l'edició de 2023. Un concurs que compta amb premi econòmic i que està obert a tota la ciutadania. Podeu consultar les bases de participació en aquest enllaç.

Paraules clau:

Notícies relacionades