Back to top

Torra anuncia tests massius a les escoles

La Generalitat farà mig milió de proves des del 15 de setembre al 15 de novembre als centres escolars de tot Catalunya. La ratio a les aules serà d'un màxim de 20 alumnes.

"Hem de tornar a la feina i hem d'obrir a les escoles", diu el president de la Generalitat de Catalunya. Per això considera que cal reduir al màxim les relacions socials durant les properes tres setmanes, abans no arranqui el curs escolar. De fet, el Govern ha anunciat aquest dilluns noves mesures per pal·liar l'increment de contagis de la COVID-19. "Vam fer un gran esforç a principis d'agost, i ara demanem el mateix comportament per part de la població", afegeix Torra. 

El president de la Generalitat ha comparegut avui amb la titular del departament de Salut, Alba Vergés i també el responsable de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon. S'ha anunciat la prohibició de reunions a tot el país de més de 10 persones, després que divendres ja s'apliquessin mesures extraordinàries a Reus. També continua prohibit, segons diu el president, fumar i beure alcohol a la via pública. 

Les escoles, al punt de mira

El president de la Generalitat ha anunciat avui el que comporta allò que s'ha anomenat Operació Setembre, un paquet de mesures per garantir l'arrancada del curs escolar en les millors condicions possibles. Entre d'altres, Torra ha anunciat més de 500.000 tests a les escoles entre el 15 de setembre i el 15 de novembre. A més, també s'imposa l'ús de les mascaretes als alumnes majors de 12 anys i es limita la ratio d'alumnes per aula a un màxim de 20. "Per nosaltres és clau l'arrancada del curs escolar", diu Torra, que afegeix que "el focus el tenim ara a les escoles que considerem que marcaran el ritme del país". 

Paraules clau:

Notícies relacionades