Back to top

Torra demana als pares que passegin amb els fills per franges horàries

El president de la Generalitat ha explicat aquest migdia un pla de desconfinament redactat pel govern català i que presentarà aquest diumenge al president espanyol, Pedro Sánchez.
Quim Torra a Reus

Quim Torra ha comparegut aquest migdia per explicar el pla de desconfinament que ha redactat la Generalitat seguint les pautes del doctor Oriol Mitjà. Segons aquest pla, que el president català ha detallat durant prop de mitja hora, el país iniciaria un desconfinament gradual aplicant mesures de forma esglaonada. 

Primer es permetria a la gent sana anar a treballar als seus llocs de feina, encara que aquests no siguin considerats essencials. A més, es permetria passejar pels carrers per franges horàries concretes. Tot plegat tenint sempre la possibilitat sobre la taula de corregir el redactat. A partir d'aleshores s'iniciaria una fase de reactivació econòmica, que acabaria, segons Torra, amb una fase de nova normalitat. Les darreres consideracions que es permetria de reprendre serien els esdeveniments amb una afluència massiva de persones. 

Torra sobre el passeig dels menors

El president de la Generalitat exposarà aquest pla aquest diumenge a la reunió dels presidents de les comunitats autònomes amb el president espanyol, Pedro Sánchez. Torra considera que no es pot gestionar el desconfinament a 600 quilòmetres de distància i espera que la resta de presidents regionals es posin de la seva banda. El president català també recorda que les mesures catalanes que no han estat escoltades des de Madrid després s'han acabat imposant, però amb 15 dies de retard. 

En aquest aspecte, Torra demana que a partir d'aquest diumenge, quan està permès que els menors de 14 anys surtin al carrer acompanyats dels seus pares, els passejos es facin respectant les previsions de la Generalitat. La setmana passada, el govern català va presentar un pla de desconfinament dels nens que incloïa franges horàries i per edats. Malgrat que el govern espanyol no ha fet cas de les peticions catalanes, Torra demana als pares que treguin els seus fills menors de sis anys d'edat que surtin de les 11 del matí a la 1 del migdia i que els majors de sis anys ho facin a la tarda, de 4 a 6.  

Paraules clau:

Notícies relacionades