Back to top

Torrent visita els terrenys de la futura fàbrica d'ILJIN a Mont-roig

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat aquest mateix matí el terreny a Mont-roig del Camp on s'instal·larà la nova fàbrica de l'empresa sud-coreana d'ILJIN.

Va ser el passat mes de maig quan es donava a conèixer que l'empresa sud-coreana ILJIN Materials, especialitzada en la fabricació de components de bateries, s'instal·laria a Mont-roig del Camp en els pròxims anys. Amb una inversió de 600 milions d'euros al territori i la creació de 500 nous llocs de treball, la bonanova va ser rebuda amb molt bons ulls per part d'Ajuntaments i altres òrgans administratius del territori.

Tres mesos després d'aquest anunci, el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, ha visitat aquest dimecres Mont-roig per tal de conèixer els terrenys on es construiran les instal·lacions de la fàbrica sud-coreana, situats a la vora de l'A-7.

ILJIN aterra a Mont-roig per una suma de factors

A tocar dels terrenys, on s'espera que les maquinàries per a construir la fàbrica comencin a treballar-hi el pròxim any 2023, Torrent ha explicat que la decisió que ILJIN acabés aterrant a Mont-roig va ser qüestió d'una suma de molts factors, com ara la localització i allò que el territori més pròxim pot oferir a l'empresa.

A més, el Conseller ha fet referència a que tenen com a objectiu assolir un equilibri territorial de tota Catalunya i aconseguir que moltes altres comarques, a banda de Barcelona, tinguin les mateixes oportunitats a escala econòmica, com ha estat el cas d'ILJIN.

Un pas cap a una nova economia al Camp de Tarragona

Per la seva banda, Fran Morancho, alcalde de Mont-roig del Camp, ha assegurat que aquesta inversió no és només per a Mont-roig, sinó que també significa una inversió de futur per a tot el Camp de Tarragona.

L'empresa sud-coreana ja ha demanat al consistori començar a instal·lar algunes oficines als terrenys i esperen que d'aquí a pocs mesos comencin a moure terres. Les obres, oficialment, s'iniciaran l'any 2023 i es preveu que la fàbrica comenci a estar activa a partir de 2025.

Paraules clau:

Notícies relacionades