Back to top

Tot a punt per a la 'Reus Viu el Vi'

Avui es dóna el tret de sortida a la Fira 'Reus Viu el Vi'. El certamen arriba a la seva desena edició amb novetats com una mostra de vermuts. Durant tot el cap de setmana prop d'una cinquantena d'estants estaran presents per representar els millors vins del nostre territori.
Tot a punt per a la Reus Viu el Vi

Tot a punt per a l'inici de desena edició de la fira Reus Viu el Vi. Durant tot el cap de setmana els visitants podran degustar vins de prop de 80 cellers i cooperatives diferents, repartits en més estands que mai, gairebé una cinquantena de paradetes. Enguany la mostra fa deu anys i tot i ser un certamen totalment consolidat a la ciutat s'ha volgut introduir un altre element, el vermut. D'aquesta manera totes les marques que formen part de Vermuts de Reus tindran un espai singular per poder fer una mostra pròpia d'aquest aperitiu. Per primera vegada doncs, la Fira obrirà també els migdies per tal d'oferir aquesta beguda típica de la ciutat a tots els assistents.

Josep Baiges, director de Comunicació de La Cambra de Comerç ha explicat que "nosaltres el que volem és prestigiar els vins del nostre territori. Ara fa deu anys havíem observat que la gent de Reus valorava millor altres vins que no els de casa nostra. Ara en canvi hem aconseguit donar-li el tomb inclús a nivell de restauració i els vins del nostre territori han aconseguit un posicionament molt important i bàsicament és continuar fent aquesta pedagogia que gràcies a Déu durant aquest any a donat molts bons fruits".

Com a convidats d'enguany s'hi podrà trobar el vermut Lacuesta vinguts de La Rioja, l'aperitiu Cap de Ruc de Cornudella de Montsant i la Denominació d'Origen Penedès. És l'any on hi haurà més vi per triar. Prop d'un centenar de referències es podran trobar en aquesta desena edició del certamen, és per això que la Reus Viu el Vi espera assolir com a mínim les 55.000 degustacions que s'ha servit en els darrers anys.

Baiges ha afegit que "hem aconseguit una miqueta el mateix que amb la Ganxet Pinxo, és un fet social. Més enllà que hi ha un objectiu principal que és tastar vi i tastar vermut, la fira s'ha convertit per la posició en el calendari, en el tret de sortida extraoficial d'un mes de juny de Festa Major, per tant aquesta és la festa major dels vins. Hi ha molta gent que ja té marcat al calendari perquè és un moment per retrobar-se amb la família, amb els amics, per tastar bons vins, per donar un tomb i en aquest sentit la fira ja és una festa".

La plaça Llibertat està a punt per ser un dels millors aparadors dels vins de casa nostra durant tot el cap de setmana.

Paraules clau: