Back to top

Tot a punt per a la Vella Quaresma 2022, enguany novament a les escoles

La il·lustració de la Vella Quaresma, amb les set cames, ha estat creada enguany per Montse Bernaus, Crealia

Un any més els escolars de la ciutat es preparen perquè, amb l'arribada de la Quaresma, comencen a Reus les representacions de l'espectacle de serrar les cames a la Vella Quaresma que enguany, igual com ja es va fer l'any passat arran de la situació pandèmica, es farà directament als centres educatius i no a la plaça de les Peixateries Velles.

Així doncs, les sessions de serrar la cama a la Quaresma comencen aquest divendres dia 4 de març i setmanalment l'activitat es repetirà per les escoles. Aquest programa està promogut per les regidories de Cultura i Política Lingüística, a través de l'Institut Municipal Reus Cultura, i Educació.

La il·lustració de la Vella Quaresma, amb les 7 cames, ha estat creada enguany per Montse Bernaus, Crealia.

A quines escoles anirà?

Aquest primer divendres l'espectacle es podrà veure a les escoles Maria Rosa Molas, Misericòrdia i Alberich i Casas. Posteriorment, i durant la resta de setmanes, passarà per l'Escola Marià Fortuny, l'Escola Puigcerver, l'Escola Sant Bernat Calbó, Nostra Senyora del Mar, l'Escola Alba, la Font del Lleó, l'Escola Eduard Toda, el Col·legi Francès Internacional Marguerite Yourcenar, l'Escola Rosa Sensat, l'Escola La Vitxeta, l'Escola Joan Rebull, l'Institut Escola Pi del Burgar, l'Escola Isabel Besora, l'Escola Rubió i Ors, l'Escola Cèlia Artiga, l'Escola Prat de la Riba, l'Escola General Prim, l'Escola Els Ganxets, l'Escola Montsant, l'Escola Mowgli, el Col·legi Sant Pau, el Col·legi Sant Josep, l'Escola Maria Cortina, l'Escola Pare Manyanet, l'Escola Teresa Miquel i, finalment, el Col·legi La Salle.

El Carni, protagonista

L'espectacle que es fa cada divendres de la Quaresma està protagonitzat pel personatge del Carni, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s'ha acabat i que no tornarà fins a l'any vinent.

La representació té la música, cançons i festa en directe cada setmana. Diferents persones aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, està penjada a la plaça de les Peixateries Velles. Aquest primer divendres, a l'escola Alberich i Casas, tallaran la cama el regidor de Cultura i Política Lingüística i d'Educació, Daniel Recasens, i la il·lustradora Montse Bernaus, Crealia.

Paraules clau:

Notícies relacionades