Back to top

Tot el que has de saber del tràspas del Sant Joan

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dilluns 23 de desembre el conveni que ha de permetre transformar el model de gestió de l'hospital reusenc. T'expliquem tots els detalls imprescindibles.
hospital de reus

El "Conveni regulador per a la racionalització de l’activitat assistencial del sistema públic de salut al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre" estableix el marc regulador de les operacions que faran Generalitat i Ajuntament per reordenar el sistema públic de salut en l’àmbit de l’assistència primària i hospitalària. Operacions que han de garantir la continuïtat i la qualitat dels serveis amb criteris de sostenibilitat social i econòmica, a partir de l’optimització dels recursos i la millora de l’assistència.

Els eixos que defineixen l'acord

La Generalitat de Catalunya assumeix directament la gestió sanitària a la ciutat.

• Es garanteix la continuïtat dels serveis de salut públics, de qualitat i de proximitat.

• Es garanteix l’actual cartera de serveis, i es posa les bases per ampliar-la.

• Desplega la visió de l’atenció sanitària en xarxa i en conjunt del Camp de Tarragona

• Assegura la presència de la recerca i la universitat.

Les operacions que resten

  1. La Generalitat de Catalunya crearà dues entitats de dret públic: Salut Terres de l’Ebre i Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp. Les dues entitats estran adscrites al Servei Català de la Salut.
  2. La EDP Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp comprarà la societat Hospital Sant Joan de Reus, SA. Prèviament, l’Ajuntament de Reus assumirà les societats Centre MQ Reus, i Sagessa Assistència Sanitària i Social.
  3. Les dues EDP assumiran l’activitat sanitària pública d’atenció primària i comunitària, i de l’atenció hospitalària per part de les dues noves entitats de la Generalitat.
  4. L’Ajuntament de Reus cedirà la propietat de l’immoble de l’Hospital de Sant Joan de Reus al Servei Català de la Salut, per bé que la cessió de l’espai destinat a aparcament subterrani es deixa en suspens mentre duri la concessió de la gestió del pàrquing.
  5. En relació a les operacions de deute a llarg termini formalitzades per Reus Serveis Municipals per finançar la construcció de l’hospital —el préstec sindicat i el préstec amb el DEPFA Bank— seran adquirides per la Generalitat de Catalunya
  6. En relació als recursos humans, el conveni garanteix la subrogació dels treballadors dels centres sanitaris a la nova entitat de dret públic amb els mateixos drets i condicions que tenen actualment. Alhora, obre noves oportunitats per la carrera professional dels treballadors del sector salut de la ciutat.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades